Безпечніше, ніж мікрохвильовки: «Київстар» заперечує шкоду від мобільної вежі, яку встановлять у Рівному

Оператор мобільного зв’язку «Київстар» планує встановити антену на даху стоматполіклініки на вулиці Соломії Крушельницької, 46. Як уже повідомляв сайт Радіо Трек, додаткове обладнання необхідне для вдосконалення рівномірного покриття 3G/4G на території масового скупчення людей.

Представники компанії уже запевняли у попередній публікації, що шкоди здоров’ю рівнян воно не завдасть. Однак звернулися до редакції Радіо Трек повторно. Далі подаємо текст звернення без змін.

Позиція компанії Київстар наступна:

Умови розміщення та експлуатації БС (базових станцій мобільного зв’язку) ПрАТ «Київстар» відповідають вимогам ДСН 239-96 і не мають негативного впливу на життя та здоров’я людей. В Україні діють найбільш «жорсткі» норми до електро-магнітного випромінювання.

Наприклад, в країнах ЄС допускається електро-магнітне випромінювання до 900 мкВт/см2, а в Україні – лише 10 мкВт/см2. Базові станції мобільного зв’язку не входять до переліку об’єктів, що становлять екологічні ризики.

 

Натомість на сьогодні вони є невід’ємними елементами стратегічної інфраструктури країни, що забезпечують безперервне надання послуг, якими користується фактично все дієздатне населення країни, і від функціонування якого залежить ефективне вирішення соціальних, суспільних і економічних проблем держави.

Саме забезпечення суцільного покриття території країни є, з одного боку, ліцензійною вимогою до операторів телекомунікацій, з іншого - потребою всіх, без виключення, мільйонів користувачів наших послуг.

Слід зазначити, що необхідність покращення доступу до мобільного Інтернету, зокрема, визначено Указом Президента. Встановлення обладнання базових станцій мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» здійснюється з повним дотриманням вимог чинного законодавства України, зокрема 31 Закону України «Про санітарне благополуччя населення». Норми випромінювання ЕМП завжди дотримуються.

Нагадаємо, що мобільний зв’язок використовує радіочастотні хвилі, що є електромагнітними полями які, на відміну від іонізуючого випромінювання, не можуть ані розривати хімічні або молекулярні зв’язки у клітинах, ані викликати іонізацію в організмі людини.

Відповідно до висновків ВООЗ «жодне з проведених останнім часом експертиз не підтвердила, що радіочастотне поле, створюване мобільними телефонами чи базовими станціями, негативно впливає на здоров’я людини».

 

Наприклад, мікрохвильові печі або індукційні плити у квартирах можуть створювати електромагнітне поле більшої напруги, ніж мобільне обладнання за межами приміщень.

До речі, рівень радіосигналу просто під антеною дуже низький, або майже відсутній. Біля підніжжя антени електромагнітного поля майже немає, йдеться у зверненні компанії «Киівстар».

Зауважимо, що контролювати встановлені норми зараз в Україні нікому. Це покладено на самих же операторів мобільного зв’язку. Зокрема директор обласного лабораторного центру Роман Сафонов у коментарі Радіо Трек розповів:

Коли був запобіжний нагляд у санепідемстанції, то кожен шостий проєкт ми відхиляли як такий, що може спричинити негативний вплив на населення. Тобто, ще на стадії розробки проєкту зупиняли цей процес. 

З 2012 року всю відповідальність поклали на надавача послуг і перевірок ніяке управління не проводить.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень