Розстріляли автоматною чергою. У Бучі загарбники вбили священника ПЦУ

Син упізнав тіло батька на Великдень

В одному зі столичних моргів знайшли тіло священника Православної Церкви України Мирона Зваричука, пишуть Факти. Він мешкав у Бучі на вулиці Грушевського й на початку березня вирушив за гуманітарною допомогою. Та рашисти не пошкодували ні в чому не винну людину і жорстоко вбили, як і сотні інших громадян у Бучі. Тільки тепер рідні вбитого змогли дізнатись про долю отця, який весь цей час вважався безвісти зниклим.

- До нас звернувся син Зваричука Мирона Юрійовича — Володимир, — розповідає депутатка Бучанської міської ради Катерина Українцева. — Ми з групою волонтерів дуже вірили в те, що наша перша пошукова операція завершиться хоча б інформацією про те, що зниклий священник Православної Церкви України потрапив у полон.

Зв’язок зі священником зник 3 березня 2022 року. Саме в цей день загарбники почали окупацію Бучі.

В той день вранці невстановлені військові підняли український прапор біля міськради та оголосили, що Буча звільнена. Інформацію розмістили й на офіційній сторінці Бучанської міськради. Для багатьох це стало приводом для вільного пересування містом - люди розраховували на те, що в місті вже безпечно.

Мирон Юрійович пішов за гуманітарною допомогою. Як розповів соцпрацівник, священник отримав допомогу. Більше про нього нічого не чули.

На Пасху син упізнав батька в чат-боті моргів, в які звозили тіла жертв російської агресії в Бучанському районі.

Тіло Мирона Юрійовича знайшли в «ямі». Як виявилося, це була оглядова яма в автомайстерні біля Яблунського кладовища.

- Але ми не знали точну адресу, - розповідає депутатка - О 18:40 я написала фотографу Крісу в месенджер і повідомила, що наступного ранку ми зустрічаємося з сином загиблого. Я не повірила своїм вухам, коли почула, що, перебуваючи за кордоном, Кріс пообіцяв одразу виїхати в Київ, він був готовий нам показати, де зробив фотографію на початку квітня.

Скоріше за все, Мирона Юрійовича було вбито в гаражі. Його затримали, обшукали, забрали телефон, решту особистих речей спалили і автоматною чергою розстріляли священника, скинувши тіло в оглядову яму.

- Причину смерті підтвердив і судмедексперт у морзі. Це була автоматна черга в тулуб та голову, — говорить Українцева. — Оскільки отвори в потилиці, стріляли зі спини… Я не знаю, що стало причиною вбивства. Його не роздягали, очевидно, татуювання навіть не бачили. А можливо, вони вирішили, що знайшли «бандерівця», бо Мирон Юрійович з Івано-Франківщини.

Отця відспівали в церкві в Києві, в якій він служив. Поховали його на Івано-Франківщині, поруч із матір'ю. 

Джерело: Духовний фронт України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень