«Росія як підтримувала Донбас, так і буде підтримувати», - Путін

Президент Росії заявив, що Москва і далі підтримуватиме «республіки» на Донбасі

Росія нарощуватиме підтримку Донбасу і за гуманітарною лінією, і за лінією прямої співпраці, заявив сьогодні, 12 грудня, президент РФ Володимир Путін на щорічній великій пресконференції.

Росія як підтримувала, так і буде підтримувати Донбас, ми навіть нарощуватимемо нашу підтримку Донбасу. Це стосується виробництва, вирішення соціальних питань, питань інфраструктурного характеру, - сказав президент.

При цьому він зазначив, що в Росії розуміють всю складність ситуації на Донбасі.

Путін назвав неможливою односторонню зміну положень Мінських угод.

Мінські угоди підтверджені відповідною резолюцією Ради безпеки ООН, а отже, набули чинності міжнародного закону, тому в односторонньому порядку нічого переглянути не вдасться. Потрібно з повагою ставитися до іншої сторони, яка підписала цей договір, а саме до представників Донбасу, - сказав президент.

Водночас Путін зазначив, що врегулювання ситуації на Донбасі "неминуче рано чи пізно станеться, питання тільки коли, і це значною мірою залежить від української влади".

Відповідаючи на запитання про перспективи розвитку російсько-українських відносин, Путін заявив, що це також "значною мірою залежить від української влади".

Я не скажу від України, а від української влади. Практично всі глави держави і чинний Володимир Зеленський, приходили з гаслом припинення конфлікту на Донбасі, з гаслом об'єднання країни, ну і врешті, вибудовування відносин із Росією, але нічого не виходить у них. Тому що, коли вони приходять до влади - опираються на більшість виборців, а коли потрапляють до влади, починають коливатися і постійно озиратися, ну не вистачає мені, здається, просто політичної мужності, на крайні націоналістичні сили. Так само відбувається і зараз, - сказав Путін.

Путін додав, що на Донбасі дотримується домовленість про припинення бойових дій, що є великим досягненням, відбувся обмін утримуваними особами, "але нічого не розблоковано з точки зору економіки і соціальної сфери, нічого не зроблено по суті політичного регулювання"

Джерело: BBC NEWS Україна

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень