«Да хоть камни с неба!», - в Криму вирішили, що людям вистачить чотирьох літрів води на добу (6 ФОТО)

Путін пообіцяв напоїти Севастопіль

Слова на бочці з водою це наш фотошоп, але сама фраза...

Через посуху в Криму «влада» анексованого Росією півострова порекомендували місцевим жителям витрачати на приготування їжі і пиття не більше 4 літрів води.

Це сталося на тлі скарг людей на жахливу якість тієї, що тече з кранів, передають Патріоти України.

У так званому «Міністерстві ЖКГ Криму» заявили, що одній людині на добу досить до 4 літрів води для пиття і приготування їжі, ще 4 літри – на гігієнічні потреби і до 18 літрів на санітарні потреби.

«Такі гарні сині баки прикрасили шкільні двори Сімферополя до 1 вересня. До них повинні додаватися красиві шланги, відра і драбини... І коромисла обов'язково!», – сумно пожартувала в Twitter блогерка Роксолана Крим.

Втім, воду, яку зараз отримують люди централізовано, люди пити не можуть.

«Ось така вода йде щодня з крана на Кримських Партизанів у Сімферополі. І нам незрозуміло, чому Україна не піднімає питання порушення міжнародних конвенцій окупантом в Криму Забезпечення мирного населення водою, наприклад, обов'язок окупанта», – написала Роксолана.

Вода в кранах Криму тече болотяного кольору, і скоро її може не стати взагалі

Тим часом Путін, вже сьогодні, пообіцяв знайти воду для Севастополя:

Президент России Владимир Путин пообещал решить проблему водоснабжения Севастополя. Глава государства даст правительству поручение проработать финансирование соответствующего проекта, заявил он на встрече с врио губернатора Михаилом Развожаевым, пишет ТАСС.


В ходе встречи Развожаев доложил, что в базовом Чернореченском водохранилище из-за засухи падает уровень воды. По его словам, если будет мало осадков, то в 2021 году положение станет «очень тяжелым». Проблему могла бы решить переброска части воды из реки Коккозка (такой проект прорабатывался еще в советское время).

Согласно предварительным подсчетам, он обойдется в 3,8 миллиарда рублей. Еще 3,6 миллиарда необходимо потратить на капитальный ремонт сетей водоснабжения. Таким образом, в общей сложности проект будет стоить 7,4 миллиарда.


До вхождения Крыма в состав России 85 процентов потребности местного сельского хозяйства в пресной воде покрывалось за счет Украины. Вода шла из Днепра по Северо-Крымскому каналу. Однако в 2017 году в Херсонской области построили дамбу, которая полностью перекрыла подачу воды.

[media=196292] [media=196286]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень