Росія веде розвідку через мобільні додатки: у МВС попередили українців

У мережі поширюються шкідливі програми для телефонів

Росія веде розвідку через мобільні додатки, які спеціально розроблені спецслужбами країни-агресора. Українців попередили про небезпеку і закликали бути обережними в Інтернеті.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Telegram.

Зазначається, що окупанти у формі гри намагаються дізнатися від українців інформацію про інфраструктуру, розташування позицій військових і схиляють до співпраці.

Громадян закликали не користуватися додатками, де необхідно фотографувати місцевість, ділитися геолокацією і наносити «малюнки» на асфальті.

У МВС нагадали, що безпечно завантажувати додатки тільки з офіційних джерел - App Store, Google Play, Galaxy Store, AppGallery та ін. Також необхідно перевіряти всі доступні дані, такі як інформація про розробників, доступи, які додаток вимагає при установці, і відгуки користувачів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень