«Роки фантастично швидко пробігають»: головний освітянин Рівненщини дав цінну пораду усім студентам

До Міжнародного дня студентів

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 17 листопада, в Україні та у більшості країн світу відзначають День студента.

Цей день асоціюють зі студентськими роками, молодістю та веселощами.

Головна спеціалістка відділу професійно-технічної та вищої освіти Рівненщини Мая Андрєєва розповіла, що нині Рівненщині є понад 29,5 тисяч студентів. З них 18 749 навчаються в університетах та 10 834 – у коледжах.

На фото Мая Андрєєва
На фото Мая Андрєєва

Зараз студенти менше спілкуються між собою, бо через карантинні обмеження не живуть у гуртожитках та не навчаються в очному режимі.

 

Втім, зараз вони вчаться та стараються отримувати знання, які б відповідали тому, щоб у майбутньому знайти роботу за фахом. Щоправда, і зараз чимало студентів вдало поєднують роботу й навчання, – розповіла Мая Андрєєва.

Нині студенти Рівненщини мають досить багато можливостей для навчання та власного розвитку, розповів начальник обласного управління освіти Петро Коржевський, та наголосив на тому, що можливості варто використовувати, адже роки проходять швидко. 

На фото Петро Коржевський

На мою думку, у цьому глобалізованому світі у студентства є безліч можливостей. І їх більше, ніж мали ми.  З'явилася величезна кількість програм. Це програма обміну, можливості навчатися в інших країнах, на різних програмах у той час, коли навчаєшся очно в іншому закладі вищої освіти. Як на мене, у нас просто фантастичні можливості навчатися.

 

Хочу звернути увагу студентів на те, що роки фантастично швидко пробігають. Тож треба максимально скористатися всіма можливостями отримувати хороші знання, хороший приклад комунікації, знайомств, аби зайти у  глобалізований світ вже стресостійкою людиною, яка готова запропонувати себе роботодавцю, а також людиною, яка має хороший бекґраунд. Тоді ми змінимо власне суспільство силами молодих людей.

 

Вони точно кращі за нас, бо у нас таких можливостей і близько не було, – зауважив Петро Коржевський. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень