Рівняни оплачуватимуть лічильники сусідам власним коштом

Мова йде про встановлення індивідуальних газових лічильників

Урядом ухвалене рішення про встановлення до 2018 року лічильників на облік газу в кожен будинок або квартиру. Як відзначають спеціалісти, у Рівному нині близько 25 тисяч квартир не мають приладів обліку.

Втім, у встановлення є свої правила. Якщо у будинку в більш, ніж 90% квартир встановлені індивідуальні лічильники, решта квартир також обладнають індивідуальними приладами. Якщо ж відсоток менший, то буде ставитися централізований прилад обліку на весь будинок .

Однак, таку норму фінансувати ніхто не буде – рівняни за все платитимуть самі, розповідає мер Рівного Володимир Хомко:

Кінечним оплачувачем всього цього діла є ви. Якщо ставити по квартирі – треба 70 мільйонів. Якщо побудинкові – 10. То чи 10, чи 70 розпишуть вам в ціну газу. Все-рівно заплатите ви.

Для тих рівнян, в яких власного лічильника немає, однак встановлять централізований, плата буде розподілятися між всіма мешканцями без лічильника порівну. В зв’язку з цим, ті, в кого вже встановили прилад обліку на будинок, скаржаться на те, що плата за газ суттєво зросла.

Представник Рівнегазу розповідає, що встановлення ж індивідуального лічильника обійдеться приблизно в три тисячі гривень.

Тож депутати ухвалили рішення розробити звернення до Кабінету Міністрів з проханням розробити програму співфінансування встановлення індивідуальних лічильників.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень