Рівняни оплачуватимуть лічильники сусідам власним коштом

Мова йде про встановлення індивідуальних газових лічильників

Урядом ухвалене рішення про встановлення до 2018 року лічильників на облік газу в кожен будинок або квартиру. Як відзначають спеціалісти, у Рівному нині близько 25 тисяч квартир не мають приладів обліку.

Втім, у встановлення є свої правила. Якщо у будинку в більш, ніж 90% квартир встановлені індивідуальні лічильники, решта квартир також обладнають індивідуальними приладами. Якщо ж відсоток менший, то буде ставитися централізований прилад обліку на весь будинок .

Однак, таку норму фінансувати ніхто не буде – рівняни за все платитимуть самі, розповідає мер Рівного Володимир Хомко:

Кінечним оплачувачем всього цього діла є ви. Якщо ставити по квартирі – треба 70 мільйонів. Якщо побудинкові – 10. То чи 10, чи 70 розпишуть вам в ціну газу. Все-рівно заплатите ви.

Для тих рівнян, в яких власного лічильника немає, однак встановлять централізований, плата буде розподілятися між всіма мешканцями без лічильника порівну. В зв’язку з цим, ті, в кого вже встановили прилад обліку на будинок, скаржаться на те, що плата за газ суттєво зросла.

Представник Рівнегазу розповідає, що встановлення ж індивідуального лічильника обійдеться приблизно в три тисячі гривень.

Тож депутати ухвалили рішення розробити звернення до Кабінету Міністрів з проханням розробити програму співфінансування встановлення індивідуальних лічильників.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень