У Рівному вирішать проблему нестачі місць у дитячих садках

Зруйновані будівлі віддадуть у приватні руки. Але з чіткими вимогами

Принаймні у цьому в ефірі Радіо Трек переконував міський голова Володимир Хомко. За його словами, зважаючи на сплеск народжуваності у 2010-2013 роках, потреба у садочках зростає. А от школи міста поки зможуть забезпечити місцями усіх.

Володимир Хомко зазначив, що на сьогодні у Рівному - 11 тисяч дітей дошкільного віку. З них близько 900 і досі не можуть потрапити у садочок. Хоча, слід зазначити, що малеча 5-річного віку, яка готується до школи, дошкільною освітою охоплена повністю. Також міський голова нагадав, що нестача місць у дитячих садках викликана не тільки сплеском народжуваності, а й тим, що у 90-х роках 12 садочків були виведені з власності міста. Повернути їх усі сьогодні уже не вийде.  

З проектів, які буде реалізовано у першу чергу - добудова приміщення НВК «Престиж», що на вул. Данила Галицького. Тут працюватиме більше груп саме для дітей дошкільного віку. Також впродовж 2017 року мають відновити групи у колишньому садочку «Вишенька» на мікрорайоні «Ювілейний», на вул.Соборній.

Планують у Рівному забезпечити малечі місця і в приватних дитячих садочках. Міський голова визнає, що у місті не надто багато людей, які готові віддати дитину до платного приватного садочка, проте такі є. Тож для приватних садочків місто підготувало три будівлі, їх передаватимуть на аукціоні із жорсткими умовами – виключно приватний дитячий садочок. Такі можуть розташуватися у колишньому приміщенні 14-ої школи, що на Басовому Куті, будівлі що простоює недобудованою роками на мікрорайоні Північний. Ще один приватний садочок може з’явитися в районі вулиць Костромська-Гагаріна, де триває будівництво житлового кварталу.

Нагадав Володимир Хомко, що у нині діючих дитячих садочках буде обмежено доступ до навчання для дітей не з Рівного. До слова, цього тижня констатували, що і в області кількість місць у садочках збільшилася.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень