Рівняни нарікають на брудну воду у кранах

Це явище тимчасове – запевняють у «Рівнеоблводоканалі»

Учора із вечора із кранів частини мешканців обласного центру почала текти вода, що має жовте забарвлення. В окремих багатоповерхових будинках міста подібна ситуація спостерігається і сьогодні.

Мешканці вулиць Степана Бандери, Данила Галицького та в районі автовокзалу висловили занепокоєння цим фактом, та зверталися на «гарячу лінію» «Рівнеоблводоканалу».

У «Рівнеоблводоканалі» про ситуацію, що склалася, знають. Кажуть, вона є характерною певний час після ліквідації серйозного пошкодження водопроводу.

Зазвичай подібні незручності не є такими явними. Але багато залежить від характеру пошкодження та висотності будинків, які забезпечує водою, та ділянки водопроводу. Чим більше багатоповерхівок, тим інтенсивніше споживачі використовують воду. І, відповідно, тим  швидше зникає жовтувате забарвлення, що зумовлено підвищеним вмістом заліза у воді — пояснює головний інженер «Рівнеоблводоканалу» Андрій Грухаль.

Андрій Глухарь

Незважаючи на те, що жовте забарвлення води є характерним явищем певний час після ліквідації пошкоджень на водогонах, вчора ввечері воно мало значно масовіший характер, ніж зазвичай. На водоканалі кажуть, що пов’язано це із тим, що за короткий проміжок часу довелося ліквідовувати одразу кілька суттєвих аварій.

Воно просто наклалося одне на одне. Спочатку ми ліквідували серйозне пошкодження на вулиці Данила Галицького. Кожного разу після будь-яких ремонтних робіт ми промиваємо водопроводи, втім це не гарантує, що частина води із підвищеним вмістом заліза не потрапить в оселі рівнян.

Така ситуація склалася зі споживачами, які живуть по вулиці Данила Галицького і вниз по Степана Бандери. Подібна ситуація вчора ввечері спостерігалася і в окремих будинках в районі автовокзалу у напрямку вулиці Гагаріна. Пов’язана вона була із ліквідацією іншого, ще більш складного пошкодження на ділянці водопроводу Горбаків-Рівне.

 Крім того, вчора спеціалісти підприємства на водопроводі в районі вулиць Пушкіна-Міцкевича, що могло стати причиною появи в мережах цього району води з більшим вмістом заліза, - каже Андрій Глухарь.

Окрім того, вчора ввечері на «гарячу лінію» водоканалу надходили дзвінки про жовтувате забарвлення води і в інших мікрорайонах міста, де фахівці підприємства жодних робіт не проводили. Наприклад, на вулиці Макарова. За словами пана Грухаля, пов’язано це виключно зі станом внутрішньо будинкових мереж:

Підприємство несе відповідальність за стан водопровідних мереж лише до межі балансової належності, якою зазвичай є обріз фундаменту житлового будинку. А оскільки ми там жодних аварійних відключень від водопостачання не проводили, то я не виключаю, що підвищений вміст заліза у воді пов’язаний із роботами, які виконував на внутрішньобудинкових мережах балансоутримувач.

Загалом, у «Рівнеоблводоканалі» запевняють, що ситуація повністю контрольована. Фахівці систематично відбирають на лабораторні дослідження проби води. Всі її показники, попри дещо підвищений вміст заліза, в межах допустимого.

Щоб мінімізувати незручності споживачам радять звертатися за номером телефону 26-74-44 і працівники обласного водопостачального підприємства оперативно організують підвіз чистої питної води.

За повідомленням Рівнеоблводоканалу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень