У Квасилові та у Новому дворі немає води

Пошкодження водопроводу сталося на проблемній ділянці

Мешканці Квасилова і Нового Двору сьогодні у соцмережах нарікали на відсутність води вдома.

За словами головного інженера «Рівнеоблводоканалу» Андрія Грухаля, пошкодження водопроводу сталося на вулиці Хутірській у Новому Дворі.

Ця ділянка досить проблемна. Попри свій вік (їй вже майже 40 років), вона ще й зроблена з різних частин труб - металевих та залізобетонних.

Ускладнює ситуацію і те, що прокладена ця ділянка водопроводу через болотисту місцевість. Тож коли іде нерівномірне використання води, виникають вібрації, від яких зношені з’єднання можуть ламатися. Що, власне, і сталося.

Зазначу, що на цій ділянці водопроводу на початку січня ми вже виявляли кілька поривів. Тоді провели планові ремонтні робити, про що заздалегідь попередили наших споживачів. А перед Різдвом виник ще один. Аби максимально оперативно вирішити проблему, наші працівники тоді кілька днів проводили ремонтні роботи.

На цей час, де це було можливо, перепідключили частину мешканців Квасилова до іншого Новомильського водопроводу.

Завдяки цьому всі, хто живе в Квасилові у будинках нижче четвертого поверху, мали воду. Для решти на час ремонтних робіт спецавтомобілі облводоканалу підвозили питну воду за їхніми заявками. Подібна ситуація і сьогодні. Поки наші працівники працюють над усуненням пошкодження, два спецавтомобілі із питною водою із самого ранку стоять у Квасилові в районі магазинів «Настуся» та «Мавка».

Ремонтні роботи досить складні. Проблемним є і те, що, як минулого разу, так і зараз, до пошкодженої ділянки працівникам «Рівнеоблводоканалу» доводиться добиратися через приватну територію. Під’їзних шляхів, які зазначені на генплані, там просто немає.

 

Ремонтні роботи планують завершити сьогодні. Проте, у разі потреби ремонтні роботи продовжать і вночі, аби якнайшвидше відновити водопостачання.

[media=136197] 

З огляду на складність робіт, певний час після ремонту з кранів може текти брудна вода. Надалі ж, аби не виникало таких аварійних ситуацій, «Рівнеоблводоканал» ухвалив рішення замінити цю проблемну ділянку водопроводу повністю.

Тут встановлять поліетиленові труби, які більш стійкими до агресивної середи. В даному випадку – болотистої місцевості. Частину цього водопроводу – 300 метрів, уже замінили раніше. Залишилось ще приблизно 350 метрів. Необхідні матеріали підприємство має. Тож роботи проведуть за сприятливих погодних умов.

Заявки на підвезення питної води приймаються за номером телефону 26-74-44.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень