Рівняни можуть залишитись без 8 Березня та 1 Травня

Разом зі всіма українцями

Відповідний законопроект підготував Український інститут національної пам'яті. Для парламенту підготували законопроект, який стосується скасування в Україні державних свят 8 березня, 1 і 9 травня.

Про це заявив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Також я переконаний, що не варто робити державним і святковим днем 8 березня.

Науковець додає, що Інститут вже розробив відповідний проект закону "Про державні свята в Україні".

 

Найближчим часом будемо виставляти на громадське обговорення це питання. Головним завданням в цьому напрямку буде, дійсно, впорядкування цих свят, тому що у нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються.

 

Усе це потребує певного впорядкування. Я думаю, що цього року депутати підтримають нашу ініціативу і ухвалять цей закон.

В'ятрович зауважив, що на держаному рівні мають відзначатися лише ті свята, які присвячені подіям, що були переломними та надзвичайно важливими для України. До прикладу: День незалежності й День Конституції,  а не ті, що залишилися від радянського минулого.

В'ятрович вважає, що відмова від 23 лютого стала великою перемогою для України.

 

Це свято вже майже зникло, і показником того є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися. Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого.

 

З часом 14 жовтня повністю приживеться і буде саме тим днем, у який ми будемо згадувати захисників України, захисників в широкому сенсі.

Таким чином в Україні може залишитися сім державних свят (гарантованих вихідних): Новий рік (1 січня), Різдво Христове (7 січня), Великдень (завжди припадає на неділю), Трійця (завжди припадає на неділю), День Конституції України (28 червня), День Незалежності України (24 серпня), День захисника України (14 жовтня).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: свята
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень