Рівнянка, за 9 місяців після перелому хребта, стала чемпіонкою Європи з тріатлону (ФОТО)

А нині готується до нового чемпіонату Європи

Валентина Молчанець (на фото вгорі)  – після того, як її ледь не «розчавила» вантажівка на трасі під Рівним – стала чемпіонкою Європи у категорії U 23. А до цього мала ще 10 подібних стартів в Україні та Європі.

Дівчина з дитинства займалася плаванням. Тренувалася разом із нині відомим на весь світ плавцем Михайлом Романчуком. А після того як стала майстром спорту України з плавання вирішили «змінити профіль».

- Я з дитинства професійно займалася плаванням. До речі, разом з Мішою Романчуком. А коли досягла результату, про який мріяла — стала майстром спорту з плаванням – пішла в тріатлон. Знайомі запропонували спробувати щось нове. Я погодилась. Це було дуже складно, адже заново довелось вчитися їздити на велосипеді, і це не та техніка, якою я володіла до того. Ну, а з бігом якось легше пішли тренування. До речі, у нас немає секції тріатлону в місті. Ми самі собі у групи об’єднувались і тренувалися. А за останні кілька років занять тріатлоном мені вдалось досягти певних результатів. Можливо вони були б кращими, але завадила травма, - розповіла Валентина Молчанець.

[media=151219] [media=151216]

Торік у серпні поблизу ресторанного комплексу «Софії», на трасі Київ-Чоп, Валентина Молчанець потрапила у ДТП.

Її ледь не розчавила вантажівка.

Водій не побачив дівчину, яка їхала уздовж траси на шосейнику, і збив її. З дороги її забрали водії, які й викликали медиків.

Останні вже у лікарні діагностували

у Валентини компресійний перелом хребта.

Для спортсмена такий діагноз – вирок, але Валентина Молчанець не погоджувалась з цим. Дівчина стала на ноги, а менше ніж за рік виборола титул чемпіонки Європи.

Найважче було знайти сили на те, аби підвестись, каже спортсменка:

- Я знайшла в собі сили й почала підніматися. Вчилася ходити, це виглядало як у страшних фільмах. Потім я подумала – а що я втрачу, якщо почну тренуватися. Тренер мене підтримав, хоч я дуже боялась, що він від мене відмовиться, прямо після аварії. І за кілька місяців, у жовтні, я почала пішки ходити на плавання. У басейн 4 км пішки, там кілька кілометрів пропливала, і потім знову 4 км – додому. Мені не дозоляли їздити транспортом, просто спокійно можна було ходити. А вже весною я почала підтюпцем бігати.

Дівчина пригадує, як одні лікарі були категоричними у питанні спорту, інші – навпаки підтримали.

- З дозволу одного лікаря я почала ходити у басейн. Тоді, я ризикнула, аби повернутись у великий спорт. Цей лікар просто сказав: «Живи сьогодні». І я взяла на себе таку відповідальність (сміється – авт.). Батьки досі проти усього цього, батько з самого початку був противником плавання, потім тріатлону. Мама після аварії взагалі не могла довго підібрати слів, аби пояснити, що їй потрібна здорова дитина. Але вони мене підтримали. Дуже допоміг тренер, який від моменту аварії постійно підтримував зі мною зв’язок. Під час реабілітації зі мною був друг з університету (дівчина дипломований іхтіолог, завершила НУВГП з червоним дипломом – авт.). Мені було морально важко, але і з цим вдалось впоратись завдяки допомозі викладачки з психології, з нашого «водника».

Зараз Валентина Молчанець – у складі збірної України з тріатлону.

Після чемпіонату світу з тріатлону, що відбувся у травні в Іспанії, чемпіонка Європи з акватлону стартувала на різних чемпіонатах.

Нині рівнянка активно готується до чемпіонату Європи у Валенсії, Іспанія.

Успіхів, Валю!

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень