Рівнянка під судом в Гаазі залізла у прозорий куб (ФОТО/ВІДЕО)

Вона прагнула привернути увагу світу

Дарина Пугачова (фото з Укрінформ)

Перформанс «Міста війни» організувала під стінами Міжнародного суду ООН у Гаазі (Нідерланди) художниця й активістка з Рівного Дарія Пугачова.

Вона залізла у привезений з Рівного прозорий куб, щоб зсередини писати на його стінах “THE WAR IN UKRAINE IS STILL GOING ON” («Війна в Україні ще триває»). Робила це, доки куб не став чорним. 

 

Таким чином жінка прагнула показати, що зараз українці переживають через війну, через втрату дому. Тобто куб, за її словами, став символом дому українців, який вони втрачають. Про це повідомив Укрінформ.

Дарина приїхала до Нідерландів місяць тому. Вона бере участь у мистецькій акції на тему війни, учасниками якої є багато художників світу. Дарія на акції представляє Україну. 

Вона розповіла:

У мене було дуже сильне відчуття втрати дому, коли я приїхала у Нідерланди. Я усвідомила, що зараз українці проходять через період втрати. Через війну.

 

І паралельно я дізналася, що у Міжнародному суді ООН буде слухатися справа щодо геноциду. І я вирішила зробити цей перформанс тут, щоб посилити наш меседж про те, як ми переживаємо ці страждання, через що проходять українці. 

Нагадаємо, що у Міжнародному суді ООН у Гаазі проходять публічні слухання попередніх заперечень, висунутих Росією у справі щодо звинувачень у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

До речі, Дарина Пугачова не вперше організовує перформанси. Влаштовувала їх і в Рівному.

Так, у 2021 році вона лягала у золотистому костюмі в чашу фонтану «Дюймовочка» у парку імені Шевченка, щоб привернути увагу до занедбаних фонтанів міста. 

Також вона була учасницею музичного гурту «Panivalkova», який брав участь у другому півфіналі національного відбору до пісенного конкурсу «Євробачення» у 2017 році. Бувала Дарія і в редакції Радіо Трек.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень