Проти Лукашенка подали позов до Гаазького трибуналу

Очільника Білорусі звинувачують у геноциді та злочинах проти людяності

Про це повідомив білоруський опозиціонер Павло Латушко:

Варшавський адвокат Томаш Віліньський наприкінці грудня подав до Національної прокуратури Польщі заяву про підозру в геноциді та злочинах проти людяності, скоєні громадянином Олександром Лукашенком та його спільниками.

За словами Латушка, як і планувалося, польський адвокат за підтримки правозахисних організацій та Народного антикризового управління подає аналогічну заяву до Міжнародного кримінального суду у Гаазі.

Заява містить 160 сторінок правового обґрунтування та 40 тис. сторінок документів у додатку.

Заява подана від імені великої кількості громадян Білорусі, зокрема від імені Павла Латушка, - йдеться у повідомленні.

Білоруський опозиціонер зазначив, що у своїй заяві юридична фірма Віліньського закликає прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі розпочати розслідування. Підозрюваними у заяві є громадянин Олександр Лукашенко, Іван Тертель, Микола Карпенков та інші представники різних білоруських силових структур, контрольованих диктатором. 

Ще до винесення вироку Міжнародний кримінальний суд після аналізу поданих матеріалів має право видати ордер на арешт та оголосити у розшук до Інтерполу представників режиму", – зазначає Латушко. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень