Рівнянин Сергій Пандрак з айдарівцями збирається у США на Ігри Воїнів

Українську команду запрошують уперше

Сергій Пандрак

Раніше українські воїни, ветерани Збройних сил України, які зазнали поранень під час служби, брали участь у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених», а також у Національних Іграх нескорених.

Цьогоріч українську команду уперше запросили на міжнародні змагання Warrior Games (Ігри Воїнів), які восьмий рік поспіль організовує Міністерство оборони США. У травні у Києві відбудеться другий етап відбору на Ігри Воїнів – це безпосередньо відбіркові національні змагання. Загалом 40 українських ветеранів, які пройдуть відбір, виступлять на цих змаганнях.

Принципова їхня відмінність від інших ветеранських змагань у тому, що тут 50% важить спортивний результат, вага реабілітаційного ефекту - 30%, мотивація та спортивна етика – по 10% у загальній оцінці учасника. Я вважаю, що це правильно, коли висока спортивна форма і готовність до змагань є головними вимогами, - розповідає рівнянин Сергій Пандрак.

Сергій Пандрак
Сергій Пандрак - учасник АТО, воював у складі батальйону «Айдар». Потрапив під мінометний обстріл поблизу Щастя Луганської області, унаслідок чого втратив ногу

На четвертих Національних іграх нескорених Пандрак здобув дві золоті медалі з плавання -  100 метрів у стилі брас та 50 метрів у стилі кроль.

Ми, четверо айдарівців, уже активно готуємося до змагань, збираємося виступити у кількох видах – плаванні, стрільбі та штовханні ядра. Участь у змаганнях – це чудова реабілітація для воїнів. Кожен, хто повернувся з війни, її потребує, але в Україні з цим, на жаль, великі проблеми, - каже ветеран.

 

Сергій Пандрак сподівається, що пройде відбір і восени полетить у США на змагання. Він закликає усіх побратимів не ігнорувати таку можливість, а готуватися і їхати на відбіркові тури. Адже, крім вкрай необхідної ветеранам реабілітації, це ще й неодмінно нові враження та знайомства.

Warrior Games
Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів і ветеранок, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки

Ігри Воїнів пройдуть у таких видах спорту: плавання, штовхання ядра, біг, паверліфтинг, велоспорт на шосе, біг, стрільба з лука, кульова стрільба, веслування на тренажері, а також у командних: волейбол сидячи та баскетбол на візках.

Відповідно до правил Warrior Games, учасники змагань можуть виступити не в одному, а в п’яти видах спорту. 

Детальна інформація про змагання, умови участі, графік відбору, можливість зареєструватися - на офіційному вебсайті Warrior Games.

Радіо ТРЕК у ТelegramViber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень