Рівняни відзначили День вишиванки у Ташкенті (ФОТО)

Там перебуває делегація виробників та підприємців міста

У ці дні у Ташкенті відбувається великий міжнародний бізнес-форум, організований спільно урядом Узбекистану та Торгово-промисловою палатою України. До складу української делегації, яку очолив президент ТПП України Г. Чижиков, увійшло понад 40 осіб, причому окрім офіційних представників ТППУ, до її складу увійшли чимало вітчизняних підприємців-виробничників, які мають змогу не тільки обмінятися досвідом та ознайомитися з технологічними новинками, що запроваджуються в Узбекистані, а й налагодити економічні зв’язки з закордонними бізнес-партнерами.

Приємно, що осторонь від подібної співпраці не лишилися і рівненські виробничники, які також увійшли до складу української делегації. Зокрема, це директор Рівненського пивзаводу Мар’ян Года, співвласник фабрики нетканих матеріалів та заступник Генерального директора компанії «Пульсар і Ко» Богдан Гапяк, директор та власник ТзОВ-фірми «Лазорчик» Володимир Лазорчик, директор фірми «Овіс» Володимир Федорович.

У програмі перебування української делегації створення та участь у першому засіданні Узбецько-Української Ділової Ради, укладання договору про співпрацю між Торгово-промисловими палатами обох країн, зустріч з віцепрем'єром, міністром інвестиції та зовнішньої торгівлі Узбекистану С. Умурзаковим, знайомство з діяльністю місцевого Технопарку та низки виробничих підприємств, зокрема заводу металоконструкцій «Bektemirmetallkonstruksiyalari», B2B зустрічі у ділових колах.

Своїми враження від візиту у Ташкент ділиться Богдан Гапяк:

Для мене особисто та для нашого підприємства подібний бізнес-форум дуже важливий. Насамперед у розширенні вектора нашої діяльності на Схід, в Узбекистан.

 

До російської агресії ми активно працювали на зовнішньому ринку, понад 20% продукції нашої «Нетканки» продавалося у Росії та Азербайджані. На сьогодні для нас ці напрями закриті, тому ми зосереджені на вітчизняному споживачеві.

 

Але він доволі обмежений, тому нам, аби розширювати виробництво, вкрай необхідно налагоджувати контакти з закордонними партнерами. Ось така нагода випала тут, у Ташкенті.

 

Також важливо переймати досвід у закордонних колег в запровадженні сучасних технологій, для мене особисто у цьому плані було значущим знайомство з роботою місцевого Технопарку. А ще наші узбецькі колеги підготували цікаву культурну програму з відвіданням місцевих музеїв та виставок.

 

Тож, проводимо час, як мовиться, і з користю, і для душі.

Мар’ян Года також запевняє, що поїздка до Ташкента була корисною і надала багато підстав для роздумів:

Загалом ми мало знаємо про те, як розвиваються країни Середньої Азії, тож такы поїздки дуже корисні у плані ознайомлення з досвідом, технологіями та потенціалом регіону.

 

Загалом, я приємно вражений тим, як розвивається Узбекистан.

 

Так, тут збереглося чимало пережитків радянського минулого, але є речі, якими можна захоплюватися. Зокрема, це швидкісний потяг з Ташкента в Самарканд, що рухається зі швидкістю понад 200 км на год. Наш Інтер-сіті явно програє.

 

Ми відвідали Технопарк, який об’єднав понад десять великих підприємств, які спільно застосовують сучасні високі технології. Прикро, що у нас немає нічого подібного.

 

Ось, наприклад, в Рівному є кілька колись дуже потужних підприємств, які зараз практично не функціонують, як от радіозавод, Ці об’єкти  мають усю необхідну інфраструктуру та комунікації для створення подібного технопарку.

 

Уявляєте, наскільки зросла б інвестиційна привабливість Рівного, якби у нас було б щось подібне? У нас у місті тепер нова влада, вона обов’язково має зайнятися реалізацією цього питання. Це потрібно і Рівному, і рівнянам.

Володимир Федорович додає:

Підприємство, яке я представляю, займається крупами та комбікормами. На жаль, сектор тваринництва в Україні, особливо молочного, скорочується, тож для нас життєво необхідно шукати нові ринки збуту.

 

Одним із таких є Середньоазійський. Адже в тому ж Узбекистані поголів’я худоби, особливо овець, стрімко зростає. Загалом, економіка країни останніми роками успішно розвивається, попри усі негаразди, попри пандемію.

 

Місцеві компанії ідуть в ногу з часом, запроваджуючи сучасні технології, з якими ми мали нагоду ознайомитись, наприклад, в тому ж Технопарку.

 

Тож це сигнал для фірми «Овіс», аби шукати свого нового споживача саме тут. І цей візит став корисним у цьому плані, адже везу з собою до України низку контактів, сподіваюсь, майбутніх бізнес-партнерів.

 

А ще здійснилась моя мрія – побувати у Середній Азії та побачити вершини Паміру.

У четвер українська делегація взяла участь в Узбецько-Українському діловому форумі та B2B зустрічах у м. Самарканд. Цей день став, по суті, днем української культури в Узбекистані. Адже в День вишиванки, як годиться, усі наші земляки без винятку вирушили на зустріч у національному вбранні. Це викликало справжнє захоплення й овацію у місцевих чиновників, підприємців та пересічних мешканців.

 Сьогодні українська делегація повертається в Україну.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-73-4-106-4  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень