Антикризове об’єднання ділових людей хочуть створити у Рівному (ФОТО)

За ініціативи бізнесменів та депутатів міської ради Богдана Гапяка та Мар’яна Годи

Усвідомлюючи ризики для вітчизняної економіки, спричиненої пандемією коронавірусу, та як наслідок – низки обмежень, депутати Рівнеради ініціюють створити у Рівному об’єднання ділових людей.

Відповідну ідею висунули співвласник Рівненської фабрики нетканих матеріалів Богдан Гапяк та директор Рівненського пивзаводу Мар’ян Года, аби гуртом розробляти пропозиції та впроваджувати антикризові заходи.

Подібні об’єднання уже створили у деяких інших містах України.

Через призупинення діяльності багатьох господарюючих суб’єктів бюджети усіх рівнів й так недоотримали мільярди гривень податків.

А коли зупиниться ще й виробничий сектор (а до цього все йде), просто не буде як допомогти тим, хто потребує підтримки бізнесу, говорить Богдан Гапяк: 

- Зрозумійте мене правильно, я не проти введення карантинних заходів. Можливо, вони мають бути ще жорстокішими, бо це наразі –  єдиний найефективніший засіб звести до мінімуму ймовірність поширення небезпечної інфекції.

 

Але мене не менше тривожить питання життєдіяльності вітчизняної економіки.

 

Не подумайте, що ми хочемо перейняти на себе якісь функції міської влади. Влада робить усе можливе, щоб підтримати місцевих підприємців – скасувала на період карантину орендну плату за комунальні приміщення, плату за оренду землі під рекламними щитами тощо.

 

Але саме звільнення від сплати деяких податків без завантаження виробничого сектора роботою – не вирішує глобальної проблеми. Бо зупинка підприємств перетвориться на справжню катастрофу: люди втратять робочі місця, місцеві бюджети – джерела наповнення, зупиниться фінансове забезпечення лікарень, шкіл, дитсадків і т.д. 

На переконання Мар’яна Годи, нинішня непроста ситуація змушує шукати нові варіанти. А їх мають запропонувати владі люди, на яких практично тримається економіка міста:

– Наприклад, як на мене, – депутата Рівнеради, – необхідно тимчасово змінити пріоритети видаткової частини міського бюджету, не витрачаючи гроші на другорядні справи, без яких нині цілком можна обійтися.

 

Зокрема, скажімо, призупинити ремонт тих вулиць, які не перебувають у критичному стані.

 

Як на мене, варто було б вести систематичний аналіз надходжень до бюджету, бо, думаю, те, що ми планували на рік наперед, суттєво відрізнятиметься від того, що матимемо вже через два-три місяці. Це все для того, щоб економно і раціонально використовувати кошти з міської казни.

 

Крім того, сівши за круглий стіл, представники влади та бізнесу могли б обговорити питання: як за рахунок міського бюджету допомогти підприємствам переорієнтувати своє виробництво на виготовлення необхідних товарів та техніки, які нині за валюту купуємо за кордоном. 

Тож міські депутати Богдан Гапяк і Мар‘ян Года просять усіх, кому небайдуже майбутнє Рівного, надсилати свої пропозиції, у тому числі й щодо створення антикризового об’єднання, на офіційну Facebook-сторінку «Нетканки» і на особисту сторінку Мар’яна Годи.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень