«Безвіз» пов'язаний із рабством? Рівнянам розказали про ризики

У центрі міста говорили про ризики потрапити в рабство. Особливо за кордоном.

У Рівному відбулася попереджувальна акція «Людина – не товар!». Акцію організатори  приурочили до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, який відзначається 30 липня.

Вуличний перфоманс провели волонтери громадської організації «Центр «Чайка» та Корпусу Миру, а також актори народних аматорських колективів.

Представник центру «Чайка» Лариса Гунько зауважила, що у такий спосіб хочуть попередити рівнян про ризики, які існують, наприклад, під час влаштування на роботу за кордоном. Ці ризики зросли, як ствердужє Лариса Гунько, в тому числі і після запровдження «безвізу».

Говорить Лариса Гунько:

Є таке поняття, як особа, яка постраждала від торгівлі людьми. Серед них жінки, які потрапили у сексуальне рабство. Часто це вилучення органів, трудова експлуатація. Експлуатація неповнолітніх. Часто дітей змушують жебракувати. До слова, з початку 2017 року в області маємо ще трьох людей, постраждалих від торгівлі людьми. Один з них вже отримав статус «експлуатація на території Польщі». Документи на ще двох людей нині готуються. Це теж випадки трудової експлуатації у Ізраїлі та Росії.

Тож, на думку Лариси Гунько, головне для людини особливо уважно ставитись до міграційних намірів,  а також самим дбати про свою безпеку.

Зауважимо, що статус постраждалого від торгівлі людьми надає можливість отримати фінансову компенсацію від держави. Розмір компенсації – три прожиткових мінімуми, які виплачуються одноразово.

Аби отримати такий статус, постраждалий від торгівлі людьми, має право звернутись у департамент соціального захисту населення Рівненської ОДА.

Розповідає відповідальна за процедуру встановлення статусу постраждалим від торгівлі людьми Олена Очеретнюк:

Людина, яка імовірно постраждала від торгівлі людьми може звернутись у обласний департамент соціального захисту населення для встановлення відповідного статусу. Статус надається Міністерством соціальної політики. Сьогодні в області є сім осіб, з 2014 року, які отримали статус постраждалого від торгівлі людьми.

Зауважимо, що існує Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів. Спеціалісти зауважують, що сюди найчастіше за консультаціями звертаються із питаннями щодо виїзду за кордон на роботу,  а також на навчання.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень