Рівно за 2 тижні зміниться розмір пенсій в Україні: для кого й на скільки?

З 1 грудня передбачений перерахунок пенсій

Через збільшення прожиткового мінімуму цьогоріч заплановане ще одне підвищення пенсій. Воно заплановане на грудень і торкнеться багатьох громадян.

У бюджеті на 2022 рік розраховане підвищення пенсій у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму – про це повідомили у Мінсоцполітики. Переглянути суми виплат мають вже з 1 грудня, тобто буквально через два тижні.

Відомо, що мінімальна пенсія зросте на 66 грн, максимальна – на 660 грн. Така різниця обумовлена законодавством, у якому прописано, що максимальна пенсія не повинна перевищувати 10 прожиткових мінімумів, від яких розмір пенсій і залежить.

 

Мінімальна пенсія зросте до 2093 грн, а максимальна - до 20 930 грн.

 

Підвищення пенсій торкнеться таких категорій пенсіонерів:

  • Тих, що отримують мінімальну пенсію. До них належать особи, що досягли пенсійного віку і не мають необхідного страхового стажу, у зв’язку з чим отримують соціальні виплати.
  • Пенсіонери, що одержують максимальну пенсію.
  • Особи, що мають понаднормовий страховий стаж. За кожний рік роботи пенсіонерам, що мають такий стаж, пенсію збільшуватимуть на 1%. З грудня 2022 року буде йтися про 20,93 грн за кожен рік «понад норму».

Зауважимо, що за цей рік це буде вже другий перерахунок пенсійних виплат. Перший відбувся у жовтні, у зв’язку з чим середню пенсію підняли до 4539,36 грн на місяць.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень