«Рівнеоблводоканал» отримав грант на 200 тисяч Євро

Угоду підписали у Братиславі

Угоду підписали: директор «Рівнеоблводоканалу» – Андрій Карауш, голова офісу Асоціації Водоканалів Словаччини – Іванна Марікова та директор Асоціації Водоканалів України – Олександр Шкінь

«Безпечна вода для міста Рівне» - грантовий проєкт на майже 200 тисяч Євро від Міністерства закордонних справ Словаччини та Словацької агенції з міжнародного співробітництва та розвитку (SlovakAid).

Відповідну угоду днями підписали у Братиславі між  «Рівнеоблводоканалом»,  Асоціацією Водоканалів Словаччини та Асоціацією Водоканалів України.

Найближчим часом представники Асоціації Водоканалів Словаччини та України мають завітати до Рівного. Попереду - розробка проєктної документації та проведення тендеру на відбір технології.

Водночас  закупівля, монтаж та введення в експлуатацію технологічного обладнання планується вже в наступному році.

Нагадаємо, конкурс провело Міністерство закордонних справ Словаччини та SlovakAid. Номер проєкту: SAMRS/2021/UA/1/5.

Заявка «Безпечна вода для міста Рівне» стала однією з двох переможців серед 14 проєктів, здобула найвищий бал (95 зі 100) та отримала 2/3 загального бюджету конкурсу – 199 373 євро.

Гіпохлорит натрію  – це безпечний реагент, яким дезінфікують воду перед подачею в мережу водопроводу. Цю технологію використовують водопостачальні підприємства України та інших країн Європи.

 

Обладнання для виробництва гіпохлориту натрію запрацює наступного року на помповій станції «Київська» після підготовки приміщення та підведення комунікацій – електроенергії та води.

 

Устаткування дозволить скоротити до 60% витрат підприємства на знезараження води. А ще за кілька років допоможе повністю уникнути залежності від єдиного в Україні виробника гіпохлориту, - розповів директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш.

За його словами встановлення обладнання водоканал проведе власними силами. «Рівнеоблеводоканал»,  вже має подібну установку  виробництва гіпохлориту натрію, на станції «Новий двір». В планах підприємства через декілька років повністю відмовитись від привізного гіпохлориту натрію та послуг монополіста.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень