Рівненський слідчий ізолятор закуповує алкоголь за бюджетний кошт

Причому робить це через електронну систему публічних закупівель Prozorro

267 пляшок алкоголю 11 найменувань планував придбати Рівненський слідчий ізолятор через електронну систему  Prozorro очікуваною вартістю у 10,5 тисячі гривень. Втім, торги не відбулися, оскільки ніхто не подав пропозицій про участь у них. Вочевидь, виробники і постачальники спиртного навіть припустити не могли, що державна установа може купувати алкоголь  і не шукали оголошень про аукціон в інтернеті.

Як з’ясувалося, алкоголь купували не для ув’язнених, а в магазин слідчого ізолятора під назвою «Лавка майстра». Розповідає прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби у Рівненській області Марія Панчелюга:

Магазин «Лавка майстра» є торговельною точкою державної установи, тобто слідчого ізолятора і безпосередньо вже є державною торговою точкою. Відповідно, з 1 серпня 2016 року закупівля товарів для діяльності «Лавки майстра» здійснюється з допомогою електронної системи публічних закупівель  Prozorro. І відповідно до цієї постанови, було оголошено закупівлю алкогольних напоїв, які передбачалися для реалізації безпосередньо в даному магазині.

 

Ось так виглядала інформація про закупівлю алкоголю з аукціону у системі Prozorro.

Які прибутки отримує магазин «Лавка майстра» від реалізації алкоголю - Марія Панчелюга назвати не змогла. Зауважила лишень, що всі кошти від його продажу йдуть на утримання слідчого ізолятора: на покращення умов у камерах, модернізацію СІЗО, закупівлю медичного обладнання.   

Нагадаємо, що ми писали про те, що мешканці Рівного обурювалися продажу алкоголю у магазині слідчого ізолятора.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень