«Лавка-наливайка»: мешканка Рівного обурилася продажу алкоголю у магазині слідчого ізолятора

Розташований магазин під назвою "Лавка майстра" на території, прилеглій до СІЗО, що на вулиці Дворецькій,116 і належить слідчому ізолятору

Порушила проблему рівнянка, яка мешкає у районі поруч зі слідчим ізолятором, Наталія Пивовар:

- Взагалі цей магазин не якийсь поганий чи шкідливий. Проблема в тому, що його відкривали як виставкову лавку, щоб розмістити вироби, які виготовляють в’язні з СІЗО. Але згодом там відкрили таку собі «наливаєчку». Взяли ліцензії-дозволи на розлиття, продаж алкогольних, тютюнових виробів, хоча міський голова Рівного Володимир Хомко нам на відкритті магазину обіцяв, що такого не буде ні в якому разі. І зараз там збираються постійно компанії людей, які поводяться вульгарно, матюкаються. Навпроти цього магазину - дитячий майданчик і діти все це слухають. І неможливо вікна вдома відчинити, бо знову ж таки там - гул, гам.

За словами Наталії Пивовар, заходять у магазин-наливайку і працівники ізолятора, де теж остограмлюються. Жінка вважає це ненормальним. І каже, що це все не подобається не тільки їй, а й іншим людям, які мешкають по сусідству.

Окрім того, за її словами, начальник СІЗО веде боротьбу з сусіднім магазином, бо там теж продають спиртні напої. Мовляв, щоб перешкодити його роботі, він, начебто, встановив шлагбаум, який перекриває дорогу до магазину-конкурента. Тож автомобілі не можуть завозити туди продукти. Така "боротьба" викликає іронію і сміх у мешканців, які за продуктами ходять саме у цей магазин.

В управлінні Державної пенітенціарної служби у Рівненській області пояснюють: нічого забороненого не роблять. Адже у постанові Кабінету міністрів України від 2007 року «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися органами та установами державної кримінальної виконавчої служби» вказано, що установи виконання покарань та слідчі ізолятори мають право здійснювати торговельну діяльність, в тому числі відкривати заклади громадського харчування для персоналу та відвідувачів. І саме керуючись цією постановою, відкрили цей магазин.

Говорить прес-секретар управління Державної пенітенціарної служби у Рівненській області Марія Панчелюга:

У 2013 році відкрито торговельну точку, яка розташована на прилеглій території поза межами об’єкта, який охороняється. Тобто ув’язнені і засуджені, які перебувають в ізоляторі, доступу до неї не мають. На продаж всієї продукції є всі дозволи, акти обстеження, висновки, ліцензії. Скарг письмових на розташування магазину до нас безпосередньо не надходило.

На запитання щодо можливого сприяння магазину розпиттю алкоголю працівниками СІЗО Марія Панчелюга відповіла, що на роботу п'яними вони не потрапляють. Адже перед заступанням на службу проходять огляд у медпрацівника, який не допустить нетверезого до роботи. Також, за її словами, відвідувачі СІЗО не можуть потрапити п'яними на побачення до тих, хто пребуває в ізоляторі.  

Що стосується шлагбаума, то, як запевнила Марія Панчелюга, його встановили не для того, щоб боротися з магазином-конкурентом, а щоб захиситити від заїзду авто у двір гуртожитку, в якому мешкають працівники СІЗО з родинами.    

Оскільки поки компроміс у цій проблемі не знайдено, мешканці району поруч із СІЗО збираються поскаржитися на "Лавку"-наливайку міському голові Володимиру Хомку. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень