Рівненський краєзнавчий музей отримає грант на майже півмільйона гривень

Для запровадження електронного обліку музейних предметів

За державні кошти у музеї повинні створити апаратно-програмний комплекс для обліку музейних предметів в електронній формі.

На цей проект заклад виграв грант у розмірі 436 тис. грн від Українського культурного фонду.

За словами директора музею Олександра Булиги, який є керівником цього проекту, це новітній комплекс, який тільки запроваджують в Україні:

На сьогодні робоча група музею провела переговори з тендерним комітетом УКФ щодо фінансування грантової програми. На першому етапі здійснюватимемо електронний облік музейних предметів нашої колекції. А в подальшому - плануємо обліковувати предмети інших музейних закладів Рівненщини, далі - аналогічний проект реалізовуватимуть на Волині.

Зокрема облікова підсистема передбачатиме зручний інтерфейс, ведення бази даних музейних предметів з фіксацією їхнього стану на всіх життєвих циклах, презентацію музейних предметів, реєстрацію поточних змін, періодичне резервне копіювання та розширене  адміністрування роботи користувачів.

За словами технічного координатора проекту Дмитра Маслова, апаратно-програмний комплекс планують впровадити до кінця року. Окрім працівників музею, до роботи планують залучити й програмістів на договірній основі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень