Рівненських роботодавців вчили брати на роботу іноземців

У центрі зайнятості

У службі зайнятості роботодавців вчили брати іноземців на роботу. Вперше в Україні Рівненська обласна служба зайнятості запросила людей, які працевлаштовують іноземців та осіб без громадянства. Кількість іноземних діаспор у Рівненській області порівняно невелика, розповіла начальник Управління державної міграційної служби у Рівненській області Лілія Драпчинська.

За її словами, це з одного боку позитивно, адже менше проблем із нелегальними та небезпечними мігрантами. Однак дуже мала частина з них приносить суттєву економічну вигоду для краю, розповідає керівник міграційної служби Рівненщини:

Зараз в Рівненській області налічується близько 3,5 тисячі іноземців. 400 з них – перебувають тут тимчасово. Всього чотири іноземці мають посвідчення на постійне проживання на підставі закону про внески в економіку країни на понад 100 тисяч доларів.

 

Решта, як правило, це іноземці, які приїхали на нашу територію з метою возз’єднання сім’ї та громадяни Російської Федерації українського походження, які з різних причин повертаються з РФ.

У рамках заходу учасники ознайомилися зі змінами у законодавстві щодо питань видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Загалом захід відвідало понад 20 роботодавців. Під час зустрічі роботодавці задавали питання та отримували обґрунтовані відповіді. Директор центру зайнятості Іван Ткачук наголосив, що через іноземців кількість робочих місць для громадян України не зменшиться.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень