До Рівного приїде посол Хорватії. Через рівненського лікаря

Він відкриє виставку фото, присвячену покійному рівненському лікарю Андрію Лимичу (на фото)

Рівненський лікар Андрій Лимич відомий тим, що дослідив свій рід до 12-го коліна і виявив, що він походить із Хорватії, причому його найдавніший предок – Елем – син хорватського короля Мирослава. Андрій Лимич збирав представників роду на з'їзди. Разом вони зібрали кошти на встановлення кількох пам'ятників роду, в тому числі один з них розташований у Рівному біля Рівненської української гімназії, що на вулиці Драгоманова.  

Пам'ятник роду Лимичів у Рівному

У серпні цього року главу роду Лимичів - Андрія - у його власному кабінеті вбив пацієнт. Поховали урну з прахом рівненського дослідника роду у Республіці Хорватія, зокрема у місті Оміш, Гірській Поліці, на кладовищі у Трнбусі, неподалік Музею історії Роду Лимичів.

Оскільки у Рівному діятиме виставка, присвячену Андрію Лимичу, на її відкриття до Рівного приїде посол Хорватії. Про це у  соцмережі Фейсбук повідомила вдова Андрія Лимича, рівненська поетеса Анна Лимич:

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень