Рівненські ультрас «махали» Хасевичем

Під час суботнього матчу між «Вересом» та «Барсою» рівненські вболівальники розгорнули портрет відомого українського художника та члена ОУН-УПА Ніла Хесевича

Президент НК «Верес» Олексій Хахльов на своїй сторінці у Фейсбук додав, що Ніл Хесевич «був нашим червоно-чорним вболівальником», а також схвально відгукнувся про ультрас.

Своєю чергою рівненський фотограф Олександр Харват у коментарях до запису Хахльова зазначив, що ультраси справили на нього «враження безвідповідальних хуліганів».

«Ультраси розчарували, коли почали кидати петарди прямо під ноги і виказували свою агресію. І чи не показне від них "Україна понад усе!", Ніл Хасевич ... На мене справили враження безвідповідальних хуліганів. Уявіть ситуацію, звичайний вболівальник кидає петарди прямо під ноги іншому, як би його назвали?», – написав фотограф.

Після цього у соціальній мережі розпочалася невелика дискусія.

Варто додати, що у суботу «Верес» здобув вже сьому перемогу. Рівненська команда розгромила сумську «Барсу» з рахунком 3:0.

Нагадаємо, на «Авангарді» із фан-сектора вже прибрали стільці, які самі ж фани Народного клубу пошкодили під час попередніх ігор. Також сектор пофарбували у чорний колір – один із кольорів рівненської команди.

Довідка

Ніл Хасевич – український художник, графік, активний громадський і політичний діяч, член ОУН і УГВР.

Саме Хасевич створив той візуальний образ УПА, відомий нам з архівів – від плакатів до нагород.

Він же розробив ескізи прапорів, печаток, бланків, бофонів і відзнак підпілля (Хрест заслуги, Хрест бойової заслуги, медаль «За боротьбу в особливо важких умовах»), навчав мистецтва гравюри молодих художників, які відходили вже на інші терени ілюструвати підпільну літературу.

Пам’ятник Нілу Хасевичу розташований у Рівному на вулиці Директорії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень