Рівненські радикали побоюються розпуску обласної ради Парламентом

Просять не проводити сьогоднішню сесію

Депутати облради вирішили сьогодні не проводити сесію, яку напередодні скликав перший заступник голови облради Микола Драганчук. У залі зареєструвалося 43 депутати, засідання назвали депутатським обговоренням. Головував на засіданні Олександр Корнійчук, іншого, визнаного судом голови - Володимира Ковальчука, в сесійній залі не було, тож його позицію озвучив голова фракції Радикальної партії Сергій Свисталюк:

 

- Скликання сесії сьогодні є порушенням чинного регламенту, де вказано, що сесія може скликатися у виняткових випадках, але не пізніше, як за день до сесії. Наступне: проект порядку денного сесії обласної ради узгоджується президією. Може скластися така ситуація, що це буде підстава визнати її не легітимною і дамо можливість ВР розпуску Рівненської обласної ради.

 

Висловилися з цього приводу і Юрій Благодир (БПП), і Микола Кучерук (Батьківщина). Останній повідомив, що «Батьківщина» не голосуватиме за жодні рішення, депутати прийшли «подивитися один одному в очі»:

 

 

- Ми сьогодні не будемо приймати участь у будь-якому голосуванні, тому що ми почули роз’яснення Мін`юсту, ми знаємо, що подана апеляція на рішення Рівненського суду. Якщо це рішення не вступило у законну силу, будь-яке наше рішення не буде мати юридичної сили. Тому, я вважаю, що сьогодні ми зібрались подивились один одному в очі.    

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Рівненська обласна рада отримала лист від Міністерства юстиції, у якому йдеться, що поновлення Володимира Ковальчука на посаді призупиняється. Під листом стоїть підпис заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергія Шкляра. Як ідеться в документі, питання про обрання чи звільнення голови обласної ради у праві вирішувати лише сесія. 

Зрештою, сесію вирішили не проводити, оскільки чекають на рішення Житомирського апеляційного суду щодо поновлення Ковальчука на посаді. Коли відбудеться суд в Житомирі, поки не відомо.

Тим часом, Олександр Корнійчук повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити порядок у приміщенні ради. І каже, в телефонній розмові Володимир Ковальчук пообіцяв більше не вчиняти провокацій, намагаючись добратися до кабінету чи зареєструвати себе головою ради, як це було цього тижня. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень