Позачергову сесію облради розпочали із запізненням

У залі зареєструвалося 43 депутати, засідання назвали депутатським обговоренням

Головує на засіданні Олександр Корнійчук.

Іншого, визнаного судом голови - Володимира Ковальчука, в сесійній залі немає.

Нагадаємо, сесію напередодні скликав перший заступник голови облради Микола Драганчук, адже учора окружний адмінсуд Рівного відмовив у позові облради про роз`яснення постанови про поновлення Володимира Ковальчука на посаді голови. Суддя опирався на те, що постанова про поновлення є зрозумілою і Ковальчука потрібно поновити негайно.

Між тим, сьогодні стало відомо, що Рівненська обласна рада отримала лист від Міністерства юстиції, у якому йдеться, що поновлення Володимира Ковальчука на посаді призупиняється. Під листом стоїть підпис заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергія Шкляра.

Як ідеться в документі, питання про обрання чи звільнення голови обласної ради у праві вирішувати лише сесія. 

Голова фракції Радикальної партії Сергій Свисталюк закликає не проводити сесію. Каже, що проведення сесії є порушенням регламенту. Проведенню сесії не передувало засідання Президії, а отже, її потім можна визнати нелегітимною.

Висловилися з цього приводу і Юрій Благодир (БПП), і Микола Кучерук (Батьківщина). Вони пропонують не виносити на голосування жодних питань.

Зрештою сесію виршили не проводити, оскільки чекають на рішення Житомирського апеляційного суду щодо поновлення Ковальчука на посаді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень