Рівненські бібліотеки «омолоджуються»

І розвиваються

Традиційно 30 вересня в Україні відзначають День бібліотек. З цієї нагоди напередодні у Рівному провели нагородження почесними грамотами та подяками кращих фахівців у цій сфері.

До урочистостей долучився, зокрема, заступник начальника управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Андрій Ткачук. Він зазначив, що цей день вважають всенародним святом:

Бібліотекарі покликані стояти на сторожі слова, українського слова. Проте їм постійно доводиться доказувати значущість своєї роботи. Я бажаю, щоб це все перейшло у спокійне русло.

За його словами, нині влада намагається усіляко підтримувати бібліотечну справу. Увагу приділяють як формуванню бібліотечного фонду, так і забезпеченості оплати праці працівників книгозбірень. Кошти виділяють і на ремонт бібліотек.

Позитивні тенденції помітила й голова профспілкового комітету централізованої бібліотечної системи Валентина Ковальська. Вона зауважила, що останнім часом книгозбірні «омолоджуються» - з кожним роком працювати сюди приходить усе більше молоді.

Більше про стан бібліотечної справи на Рівненщині нам розповіла директор обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Ярощук. За її словами, на сьогоднішній день збережені усі 60 бібліотек нашого краю. Добре розвинуті книгозбірні у різних ОТГ, де активно закупляють комп’ютерну техніку.

Однак є й проблеми. Це, зокрема, обмежене фінансування, яке впливає як на закупівлю книг та обладнання, так і на вигляд самих бібліотек. Очільник  закладу зазначила, що хотілося б оновити інтер’єр, аби заклад виглядав більш сучасно.

Попри це з початку року обласна наукова бібліотека придбала близько 1 700 назв книг. Надзвичайно багато цьогоріч і подарованих видань.

Разом з тим Валентина Ярощук підкреслила, що кількість читачів з року в рік не зменшується. У середньому ця цифра складає від 35 до 41 тисячі людей на рік. Серед відвідувачів переважають люди середнього і старшого віку, проте збільшилась і кількість молоді.

Нагадаємо, до Всеукраїнського дня бібліотек – 29 та 30 вересня в обласній бібліотеці проходила акція - безкоштовний запис.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень