Рівненщина закупила швидкі для лікарень за найнижчою в Україні ціною

Це 18 автомобілів Citroen Jumper

Нещодавно Світовий Банк спільно з Київської Школою Економіки та Міністерством охорони здоров’я України оприлюднили проміжні результати незалежного моніторингу проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей», який здійснювався за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва в Україні.

Проект спрямований на аналіз закупівельного процесу, навчання команд регіональних суб-проектів, систему зворотнього зв’язку від громадян та залучення громадянського суспільства до моніторингу.

За даними, наданими Світовим Банком та Київською Школою Економіки, наразі у Проекті бере участь усього 8 регіонів, зокрема і Рівненщина. Експерти відзначають майже всюди суворе дотримання процедур закупівлі Світовим Банком. Втім, успіх Проекту все ж відрізняється по регіонах і залежить від компетенцій Субпроектів.

В рамках незалежного моніторингу оприлюднили результати побіжного порівняння цін закупівель «швидких» через систему «Прозорро» та в межах загалом 8 різних cубпроектів у Миколаївській (2), Львівській (1), Рівненській (1), Тернопільській (1), Кіровоградській (1) та Закарпатській (2) областях.

Згідно з даними, найкраще у закупівлях спрацювала Рівненська область. Саме в нашій області вдалося закупити швидкі за найнижчою порівняно з іншими регіонами ціною – $64 658,73 за автомобіль.

Учасників тендеру на Рівненщині було аж троє. Це – компанії «Автоспецпром» (Київська область), «Юнікомерс» (Київська обл.)  та «Pulsar Expo» (Чехія). Запропонувавши найкращу ціну в торгах, переміг «Автоспецпром». В деяких регіонах ціна за автомобіль сягає майже 92 тисячі доларів США.

В результаті Світовий Банк на Рівненщині закупив аж 18 спецавтомобілів швидкої допомоги марки Citroen Jumper, які розподілили по усіх районах. Так, по одному авто отримала кожна з 16 районних лікарень області, інші ж дві автівки отримали Рівненська міська та обласна лікарні відповідно.

За словами керівника групи впровадження проекту Світового Банку на Рівненщині Сергія Рибачка, цими автомобілями лікарні області користуються вже півроку. Він каже, що задоволений тим, що вдалося закупити їх за такими хорошими цінами.

Я думаю, нам вдалося витратити на швидкі найменшу суму в порівнянні з іншими регіонами завдяки тому, що лише на Рівненщині у торгах брало участь аж три компанії, одна з яких – закордонна. Очевидно, саме цей факт, що третя  компанія була не з України, а з Чехії, і спровокувало учасників торгів з України знизити ціни пропозиції, знаючи, що європейські компанії зазвичай пропонують дуже адекватні ціни, - пояснив Сергій Рибачок.

Стеж за нашими новинами у  Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень