ОСББ Рівного хочуть змусити купувати послуги через систему «Прозорро». Вони – проти

Дискусія з цього приводу на засіданні бюдетної комісії міськради тривала понад півтори години

Розгорілася дискусія, коли розглядали питання про внесення змін до міської програми термомодернізації будинків міста. Згідно з цією програмою, на термомодернізацію - утеплення фасадів, заміну вікон тощо –

частину коштів дають з міського бюджету.

 

Ще частину ОСББ можуть брати у вигляді так званих теплих кредитів у банках, відповідно до державної програми енергоефективності.

 

Решту – найбільшу суму - платити з власних кишень.

Але, як повідомив депутат Микола Бляшин, находили скарги, що вибір підрядників для виконання робіт, згідно з програмою, голови ОСББ здійснюють під тиском управління економіки і все дістається одним і тим же фірмам.

 

І через це, мовляв, поліція навіть проводила у голів ОСББ обшуки.

Начальник управління економіки Микола Кирея запевнив, що держаудитслужба порушень у витрачанні коштів програми не знайшла. Але депутати, а також громадські активісти, почали наполягати на тому, щоб роботи і послуги ОСББ закуповували через систему електронних закупівель  «Прозорро».

Втім, голови ОСББ були категорично проти цього. Пояснює голова Ради голів ОСББ Рівного Роман Алексійчук:

Система "Прозорро" - недосконала. Ключовим акцентом у системі «Прозорро» є економія. А в економії не завжди є якість.

 

Ми переживаємо, бо робимо собі. Ми капітальні ремонти не робимо для того, щоб зекономити. Ми робимо для того, щоб отримати якісну послугу. Тому тут речі економії і  якості трохи в різних кишеньках лежать.

 

І ті люди, які хочуть підштовхнути нас до економії, а не якості, то хай економлять на своєму помешканні. Це наша єдина позиція.

Роман Алексійчук

Окрім цього, Роман Алексійчук пояснював, що для того, щоб вони могли користуватися системою «Прозорро», потрібна уповноважена особа, яка буде проводити тендер, чи навчені люди від ОСББ. За роботу уповноваженої особи доведеться платити, а це - додаткові витрати, а не здешевлення послуги. Якщо ж брати своїх людей для проведення тендерів, то їх спочатку треба навчити. А знайти тих, хто захоче це робити ввечері після своєї основної роботи – проблема.

Та й переважно голови ОСББ – це люди пенсійного віку, яких важко змусити користуватися системою «Прозорро» в Інтернеті. Незрозуміло також головам ОСББ, як під систему «Прозорро» брати кредитні кошти у банку за держпрограмою енергоефективності. Ще вони були проти того, щоб кошти на роботи у будинку

переказувати невідомим їм фірмам з інших областей, якщо такі виграють тендер через систему «Прозорро», бо запропонують найдешевші послуги.

 

Пояснювали, що краще платитимуть тим, кого вже знають, у кого вже отримували послуги.

Врешті, бюджетна комісія вирішила дозволити варіанти закупівель обирати самим ОСББ: пробувати це робити через «Прозорро» або так, як досі – без нього.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень