Спеціальний сканер кардіологам привезли у Рівне: деталі від Рибачка

Апарат скоро запрацює в обласній лікарні

Сергій Рибачок

У Рівненську обласну лікарню привезли нове обладнання для кардіологів.

Спеціальний кардіо-васкулярний сканер дозволить проводити діагностику серця через стравохід.

Апарат купили в рамках спільного проекту Міністерства охорони здоров’я та Світового банку.

Обладнання про яке йдеться, схоже, виглядає так

На сам апарат, його доставку та встановлення витратили трохи більше 3 мільйонів гривень.

А саме - 3 млн 125 тисяч гривень. Це вартість контракту.

Раніше для проходження такого дослідження мешканці області їздили у Київ, розповів керівник групи консультаційної підтримки субпроекту Світового банку Сергій Рибачок:

Такого обладнання до цього у нашій області не було. Унікальність сканера полягає у тому, що він має спеціалізовані датчики, які дозволяють проводити дослідження серця та навколо сердечної зони через стравохід. 

 

Його використання для пацієнтів обласної клінічної лікарні має бути безкоштовним, це головна умова Світового банку.

 

Компанія, яка виконує цю закупівлю, розпочне усі необхідні роботи з 4 січня. Сканер встановлять та введуть в експлуатацію, тож з початку лютого апарат має запрацювати.

За словами Сергія Рибачка, лікаря для роботи зі сканером вже підготували:

Це кардіолог із кардіологічного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні, яка проходила навчання у столиці, в інституті Амосова. раніше спеціаліста такого рівня  в нашій області не було. 

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Рівненській обласній лікарні передбачається облаштування сучасного серцево-судинного центру з новою ангіографічною операційною. Детальніше про це раніше писало видання "Рівне вечірнє".

Торги на закупівлю обладнання проводилися згідно з правилами Світового банку за процедурою міжнародних конкурсних торгів та були розділені на лоти. По першому лоту, а це закупівля ангіографічного комплексу та дизель-генератора до нього, перемогла компанія Siemens. По другому та третьому лотах — українські постачальники: компанії «Ілатанмед» та «Протек Солюшнз Україна».

Другий лот - це і є кардіо-васкулярний сканер вартістю більше 3 мільйонів гривень.

А компанія «Ілатанмед» повинна поставити 7 найменувань кардіологічного обладнання загальною вартістю 4,5 мільйони гривень. Серед цього обладнання — дефібрилятори, електрокардіографи, монітори нагляду за станом пацієнта, апарати для тимчасової кардіостимуляції, апарати штучної вентиляції легень та інше.

Слідкуйте за нашими новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень