Через високу народжуваність Рівненщина проситиме у Києва гроші

Адже в області вже багато років підряд найвищий показник народжуваності в Україні

У 2012 році цей показник сягав 15,9 при середньому в країні  - 11,4. І діти, народжені у 2012 році, наступного року підуть до школи. В той же час нині у 55 школах області навчання відбувається у дві, а то й у три зміни, бо у школах не вистачає місць для дітей. Особливо важка ситуація у Володимирецькому, Сарненському, Рокитнівському районах. Окрім цього, в області не вистачає дитсадків, тож щороку понад 3 тисячі дітей не охоплені дошкільною освітою. 

Оскільки у місцевих бюджетах на будівнцитво нових шкіл та дитсадків коштів недостатньо, депутати Рівненської облради вирішили звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо збільшення фінансування з Державного бюджету на будівництво та реконструкцію шкіл та дитсадків. 

Відповідне звернення депутати розглянуть на одній з найближчих сесій облради.

Нагадаємо, що звертатися за фінансуванням на будівництво шкіл та дитсадків у Київ радила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час нещодавнього перебування на Рівненщині.   

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень