Через високу народжуваність Рівненщина проситиме у Києва гроші

Адже в області вже багато років підряд найвищий показник народжуваності в Україні

У 2012 році цей показник сягав 15,9 при середньому в країні  - 11,4. І діти, народжені у 2012 році, наступного року підуть до школи. В той же час нині у 55 школах області навчання відбувається у дві, а то й у три зміни, бо у школах не вистачає місць для дітей. Особливо важка ситуація у Володимирецькому, Сарненському, Рокитнівському районах. Окрім цього, в області не вистачає дитсадків, тож щороку понад 3 тисячі дітей не охоплені дошкільною освітою. 

Оскільки у місцевих бюджетах на будівнцитво нових шкіл та дитсадків коштів недостатньо, депутати Рівненської облради вирішили звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України щодо збільшення фінансування з Державного бюджету на будівництво та реконструкцію шкіл та дитсадків. 

Відповідне звернення депутати розглянуть на одній з найближчих сесій облради.

Нагадаємо, що звертатися за фінансуванням на будівництво шкіл та дитсадків у Київ радила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час нещодавнього перебування на Рівненщині.   

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень