«Рівнеазот» звинувачують у несвоєчасній  компенсації зарплати воїну АТО

Причиною стала перевірка, яку Держінспекція з питань праці проводила за зверненням матері бійця

Зокрема, було виявлено порушення прав армійця. Гроші за травень йому надійшли 10-го липня, а от за липень їх досі немає. Втім, керівництво заводу запевняє, що компенсації мобілізованим нараховують з держбюджету, тому провини підприємства у затримці виплат немає. Представник «Рівнеазоту» коментувати розгляд справи відмовився, тому своєю думкою поділилась  начальник аналітичного відділу Держінспекції з питань праці Алла Аврамчук: 

– Вони не погоджують з нормами постанови виданої Кабміном. Це не постанова територіальної державної інспекції праці. Це нормативний документ нашого уряду, якого треба чітко дотримуватись всім підприємствам, установам та організаціям. Підприємства не повинні коментувати своє бачення норм права і не повинні давати роз'яснення з приводу застосовувати ці норми чи ні.

Однак, через нестачу доказів, суддя Василь Шарапа свого рішення сьогодні не виніс, тому розгляд справи переніс на наступний понеділок. В Держінспекції праці зауважують, що на підприємстві «Рівнеазот» працює 40 мобілізованих, права яких також були порушені. Їм затримують зарплатні виплати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень