Рішенням продовжити життя ЖЕКам влада просто «залатала дірку» в законі

Нещодавно Верховна Рада затвердила закон про продовження життя ЖЕКів до 1 липня 2017 року, тобто ще на рік

Відтак мешканці багатоповерхівок повинні створити ОСББ або укласти угоди з якоюсь комунальною компанією на обслуговування будинку вже не до першого липня цього року, а до першого липня 2017-го.

Таке рішення уряду знайшло як прихильників, так і опонентів. Міський голова Рівного висловив свою позитивну оцінку цього рішення, адже це, за його словами, абсолютно логічний, хоч і запізнілий, крок влади.

А от експерт з питань житлово-комунального господарства Сергій Пінчук не оцінює ці зміни як позитивні, адже вони демонструють бездіяльність уряду. Як зазначає експерт, ці зміни повинні були бути прийняті ще до 1 січня 2016 року:

Те, що це означає гальмування реформи – то це дійсно так. Саме тому я не можу оцінювати ці зміни позитивно. Я їх оцінюють той факт, що це є рішення, яке закриває правовий вакуум.

Також експерт відзначає, що таким чином уряд намагався закрити вакуум, який би утворився після припинення роботи ЖЕКів, але перед переходом будинків під владу ОСББ або управлінських компаній. Тобто, влада рятувалася від можливого періоду «простою» будинків, які опинилися б без управителів.

Але, як відзначає Сергій Пінчук, саме цей додатковий час для жителів будинків може значно сповільнити просування цієї реформи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень