Майже 2,5 тисячам дошкільнят у Рівному не вдалося піти у садочок

На 100 місць у рівненських дитсадках претендує 165 дітей

Хоч мережа дошкільних закладів у Рівному невпинно розширюється, за минулий навчальний рік майже 2,5 тисячі дітей не зарахували у дошкільні заклади, з них більше тисячі - віком від трьох років. Разом з тим, пішли у садочок понад 3 тисячі маленьких рівнян. Таким чином, станом на зараз у садочках Рівного перебуває понад 11,5 тисяч дошкільнят. Тож понад 80% малечі обласного центру охоплені дошкільними навчальними закладами, докладніше розповідає заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик:

 

 

- Якщо брати дітей від 1 року до 6,7 років, то це 81%. Якщо взяти від 3 до 6,7 років – це 95,4%. Але, існуюча мережа не в повній мірі забезпечує освітні потреби мешканців міста. Надалі зростає невідповідність між кількістю дітей і кількістю місць. Є перевантаження, звичайно, у навчальних закладах. Зараз на 100 місцях перебуває 165 дітей. Але, у 2016 році і на перспективу у 2017 році планується, знову ж-таки, розширення мережі дошкільних закладів.   

 

Таким чином, за результатами робіт, які зараз проводяться у трьох садочках міста, впродовж року планується створити 5 додаткових груп загальною кількістю на 120 місць. Між тим, впродовж цього начального року позачергово до садочків Рівного зарахували 73 дитини з Луганської та Донецької областей та 252 дитини учасників АТО.

Водночас, у Рівному, практично, 100% дітей 5-річного віку охоплені дошкільною освітою. В управлінні освіти також нагадують, що у міському Палаці дітей та молоді працює група з короткотривалим перебуванням дітей, які не відвідують дошкільні заклади.

Нагадаємо, у садочках області на 2 місця претендує 3 дитини.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень