На Рівненщині на 2 місця в садочку претендує три дитини. Ще 6 тисяч у черзі

Це згідно з офіційною статистикою

Серед причин перезаванатаженості садочків – збільшення народжуваності на Рівненщині, адже в нашому краї демографічна ситуація одна з кращих в Україні, повідомляє начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський. Разом з тим, з його слів, в області щорічно створюється щонайменше 800 додаткових місць. Втім, обласний бюджет поки не дає можливості забезпечити дошкільною освітою усіх малят:

 

 

- В одному році ми створили 1 300 місць, а кількість дітей, які народилися, була 1 700. Ми 400 діток не встигаємо прилаштувати, тому що дітей більше народжується, в нас дуже позитивна демографічна динаміка, через що наші дошкільні навчальні заклади переповнені. В нас 136 діток на 100 місцях, згідно з офіційною статистикою, і понад 6 тисяч дітей перебувають у черзі. Місця створюються, і ми очікуємо, що в цьому році також буде створено не менше, ніж 800 місць.

 

Впродовж 2015 року та 1 кварталу поточного на Рівненщині створено 812 місць. На початок 2016 року у Рівненській області працює на 12 садочків більше, ніж торік. А за 2015 вдалося відкрити 27 нових закладів.

Найбільш складана ситуація з влаштуванням малечі у садочок - в обласному центрі та Рівненському районі. Натомість, найменше проблем з цим виникає у південних районах Рівненщини: Дубенському, Млинівському та Острозькому.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень