У Рівному зі сміття вироблятимуть електроенергію

Про це повідомили на робочій нараді, яка зібралася сьогодні на Рівненському полігоні твердих побутових відходів

Краєвиди Рівненського сміттєзвалища

Зокрема інвестор проекту Валентин Мілюков розповів про спосіб і технології, завдяки яким буде реалізовано видобуток біогазу, з якого пізніше й вироблятимуть електрику:

– Береться запах, який тут є, і буде вироблятися електроенергія. Дебет розрахований так, що будемо видобувати десь приблизко 150 м3 газу на годину, тобто це десь приблизно 500 кВт електроенергії на годину. Буде приблизно 38 свердловин пробурених тут на полігоні. Система збору, яка входитиме в одну трубу і підходить до машини, яка буде спалювати газ і виробляти електроенергію.

Члени робочої наради

Також Валентин Мілюков повідомив, що реалізація проекту розпочнеться уже за два-три тижні. Тоді завезуть бури, якими просвердлять п’ятнадцятиметрові свердловини. А розпочнуть видобувати біогаз на Рівненському сміттєзвалищі не раніше як через три місяці.

Краєвиди Рівненського сміттєзвалища

Між тим, інвестор зауважив, що цей проект багато нових робочих місць не створить, адже для того, аби видобувати біогаз, потрібно не більше п’яти чоловік.

Краєвиди Рівненського сміттєзвалища

Зазначимо, що за майже 60-річну роботу смттєполігону, розмір якого понад 21 гектари, було захоронено більше п’яти мільйонів тонн сміття, а тому біогаз можна буде видобувати роками.

Краєвиди Рівненського сміттєзвалища

Краєвиди Рівненського сміттєзвалища

Краєвиди Рівненського сміттєзвалища

Краєвиди Рівненського сміттєзвалища

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень