Віряни УПЦ МП вимагають звільнити заступника голови Рівненської ОДА

Під стінами Рівненської ОДА три години поспіль тривав мітинг вірян із Птичої, Дубнського району

Близько 200 вірян Української православної церкви Московського патріархату вимагають захистити їх релігійні права, які за словами самих же вірян, постійно порушуються. 

Сьогодні вони організували мітинг під стінами облдержадміністрації, який тривав понад три години. Під час нього вони звернулися до голови Рівненської ОДА Віталія Чугуннікова з проханням звільнити заступника голови ОДА Олександра Савчука. Далі – пряма мова митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія:

- Наша єпархія постійно втрачала свої храми, які захоплювали розкольники так званого Київського патріархату. З боку відповідних державних структур ми не бачили захисту наших прав, як і не бачили, щоб хтось із тих, хто порушує закони про релігійну організацію, поніс відповідне покарання. 

 

Зараз, бачачи, що пан Савчук знаходиться тут серед нас, кричимо йому всі: "Ганьба", - і вимагаємо, щоб (заступник, - ред.) губернатора пішов у відставку.

Натомість заступник голови Рівненської ОДА Олександр Савчук стверджує, що займає нейтральну позицію й закликає представників різних релігійних громад діяти відповідно до чинного законодавства України, захищаючи свої права у суді.

- Законом не передбачено втручання державних органів у релігійні питання. Ми хочемо звернути і звертаємо всіх на те, щоб ішли до судів і виясняли всі свої спори в судах. Якщо якась релігійна громада виграла суд, вона вправі звернутися у відповідні органи, органи юстиції, виконавчу службу про усунення перешкод користування тим чи іншим храмом чи об'єктом.

Зауважимо, що віряни під стінами ОДА запевнили: і далі блокуватимуть храм у Птичі, поки питання про його приналежність не вирішиться на їх користь. 

Нагадаємо, справжня війна щодо приміщення церкви у с. Птича Дубенського району триває понад рік.

Більшість громади висловилася за перехід церкви під юрисдикцію УПЦ КП. Прихильники УПЦ МП - проти. Право на храм вони відстоюють у судах. Вдаються і до інших методів. Наприклад, перекриття міжнародної траси. А ось віряни УПЦ КП навіть оголошували голодування, зачинившись у храмі. Потім те ж саме зробили і віряни УПЦ МП.

Чергова хвиля протистоянь розпочалася у минулу п’ятницю, сутички не припинялися навіть у свято.

З позицією представників кожної церкви стосовно міжконфесійного конфлікту у Птичі Ви можете ознайомитися за посиланням

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень