Рівненську ОДА пікетували через церкву

До обласного центру приїхали мешканці села Птича

Сьогодні Рівненську ОДА пікетували  мешканці села Птича. 

Люди проти передачі церкви у їхньому селі Московському Патріархату. Нагадаємо, конфлікт щодо приміщення храму триває майже рік. Учора столичний Господарський суд не підтримав перехід громади с. Птичі від Московської церкви у підпорядкування Київського Патріархату, як цього хотіла більшість громади. Люди вважали, що  головним аргументом у прийняті рішення став лист до суду від Рівненської ОДА, в якому ніби-то керівник краю Віталій Чугунніков не підтримав громаду у її прагненні перейти під юрисдикцію української церкви.

Як повідомив благочинний Дубенського району УПЦ КП отець Ігор Загребельний, про події на Рівненщині вже знає Патріарх Філарет, який звернувся в Адміністрацію Президента і просив розібрались з тим, що діється в Рівненській ОДА:

– Обурило, що коли позов був направлений суддею сюди в ОДА, адміністрація склала відзив на судовий позов, в якому просить суд відмовити повністю посилаючись на статті закону 43-го - 50-го років. І як стало відомо - невідомо хто це підписував, хто давав дозвіл на цей підпис, хто працював над документами. Документ є, а хто над ним працював - невідомо.

Такоє люди вимагали відставки як Віталія Чугуннікова, так і його першого заступника Юрія Приварського. Вони тримали плакати «Чугунніков - зрадник», «Приварський – прибічник Москви». 

Ввечері пан Приварський провів брифінг та пообіцяв у найближчий час ситуацію з листом прояснити:

– Будуть надані всі документи, які є в наявності в ОДА з метою вирішення вказаного питання в межах чинного законодавства. Юридичним департаментом буде підготована апеляція в 10-тиденний термін на вказане рішення. Такі вирази, як "фальсифікація документів" мають бути підтверджені або правоохоронними органами, або служюовою перевіркою. Службова перевірка буде проведена.

Пізніше, під тиском громади керівник юридичного відділу адміністрації Лілія Китовська та заступник начальника регіональної політики у сфері культури і релігії та національностей РОДА Ігор Соколовський написали заяви на звільнення. Люди вимагали у Приварського зробити те саме, але посадовець відмовився. Натомість благочинний Дубенського району УПЦ КП отець Ігор Загребельний пообіцяв, якщо вимоги громади не будуть виконані, то в Рівне приїде вся єпархія. Також і селяни погрожували перекрити міжнародну трасу та зірвати місцеві вибори.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень