Реформа вторинної ланки медицини на Рівненщині відтерміновується

Медики готові, а от самі заклади ще не мають грошей на купівлю спеціальної системи

Якщо раніше йшлося про те, що з нового року в системі eHealth можна бути обрати й вузькопрофільного лікаря, то тепер називають іншу дату – 1 квітня 2020 року.  

Тобто лише з весни пацієнт зможе сам обирати вузькопрофільного спеціаліста за направленням. Нині ж, аби потрапити до хірурга чи невропатолога, треба йти до лікарні з паперовим направленням.

Цього місяця медикам вторинки створюють робочі місця у спеціальній Медичній інформаційній системі - МІС. Згодом лікарі через МІС підключатимуться до eHealth.

На сьогодні понад 900 лікарів у Рівному обирають підходящу їм профільну інформсистему, пояснив начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів:

 - За таким принципом вже рік працює «первинка». У систему цю входить багато функцій - від запису на прийом до статистики, тобто наша внутрішня кухня медиків. Коли вторинка укладе угоду з НСЗУ, тоді лікар з первинки зможе записати пацієнта на прийом до профільного спеціаліста. А вже профільні фахівці збиратимуть свою базу.  

Зауважимо, що після автоматизації у eHealth медзаклади вторинної меддопомоги зможуть підписувати договори з Національною службою здоров’я. А отже, отримуватимуть кошти за лікування пацієнтів.

Чіткий перелік безоплатних медичних послуг вторинної ланки озвучать після затвердження державного бюджету на 2020 рік.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень