Реформа Супрун чи Зеленського? У 5 поліклініках Франківська скорочують 200 лікарів: пропонують стати – медсестрами (ФОТО)

Незабаром таке ж буде й в Рівному?

Праворуч - Супрун та нинішній міністр МОЗ Ляшко

В Івано-Франківську в середовищі медиків назріває скандал.

Комунальне підприємство «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» попередило про скорочення лікарів у поліклініках міста.

Медики обурені й звертаються за порятунком до свого міського голови Руслана Марцинківа

Руслан Марцинків - ліворуч

Як пише видання KURS, про ситуацію повідомив «Орден медико-правової допомоги» – громадська організація, яка захищає інтереси медичних працівників:

«КНП “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» звільняє у зв’язку зі скороченням близько 200 лікарів.

 

 Більш зрозумілими словами, у наших п’яти міських поліклініках стане на 200 лікарів менше.

 

 Під скорочення потрапили кардіологи, неврологи, офтальмологи і т.д. Одночасно лікарям пропонують перевестися на посаду молодшої медичної сестри з окладом 6 тис. грн.

 

Виходить, що нашому КНП «ЦПМКДД» не потрібно 200 кваліфікованих лікарів, але 200 санітарок – це ок», – пишуть медики.

Ліворуч лист до міського голови (з підписами на кількох аркушах), праворуч - документ, яким лікарю пропонують посаду "молодшої медичної сестри" (про цей документ - далі)

Лікарі об’єдналися для того, щоб спільно відстояти свої робочі місця, та вже направили скарги на директорку КНП «ЦПМКДД» до міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка та міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Цьому посту передувала історія про те, як в Івано-Франківську в комунальному закладі охорони здоров’я у поліклініці №1 скоротили лікарку та одразу ж запропонували їй посаду молодшої медсестри.

«Документом, який ми прикріпили до допису, «директорка» повідомляє Ольгу Ярославівну, що у зв’язку зі скороченням її звільняють з посади (УВАГА) лікаря-офтальмолога, але одночасно (і, мабуть, великодушно) пропонують переведення на посаду молодшої медичної сестри», – пише Орден медико-правової допомоги.

 

«Одночасно пропонуємо вам переведення на посаду молодшої медичної сестри КНП «ЦПМКДД» з місячною оплатою 6000 грн», — йдеться в документі, що його отримала лікар.

Медики нарікають, що їм ніхто не пояснює причини скорочення, сама директорка Центру ще від 1 квітня 2020 року відмовляється зустрітися із лікарями, щоб обговорити плани роботи вторинної ланки. Також їх не ознайомлюють із наказом №245 від 02.06.2021.

А ще медики скаржаться на те, що дії директорки принижують їхню гідність.

Не поодинокий випадок

Ніна Козловська

Як розповіла УНН лідер руху #БудьякНіна Ніна Козловська зі Львова, схожі процеси відбуваються наразі у більшості лікарень.

«Це масово, по всіх лікарнях по всій Україні.

 

Лікарні не справляються, не мають чим виплачувати людям зарплати і починають звільняти, скорочувати.

 

Ті, що залишаються, мусять працювати один за трьох на мінімальні зарплати, які ми отримуємо, 5-6 тисяч максимум.

 

І просто в державній медицині йде катастрофа повним ходом.

 

Якщо влада нічого не поміняє, то... Уже всі говорять, що це заплановано — знищити державну медицину і зробити все приват.

 

І ми бачимо, що до того все йде, і дуже швидко», — додала вона.

Віктор Ляшко з Рівненщини є креатурою і послідовним впроваджувачем "медреформи Супрун"

Як раніше повідомляв УНН, у Миколаївській області, посилаючись на якісь вимоги Офісу Президента, банкрутують єдину інфекційну лікарню, а її головлікаря звинувачують у виплатах медикам ковідних надбавок в повному розмірі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень