Рецепт тістечка «Картопля», яке так часто готували в СРСР
Рецепт не тільки дуже простий, а й дешевий
Інгредієнти:
- 200 г – меленого печива
- 100 г – вершкового масла
- 100 г – згущеного молока
- 50 г – какао-порошку
- 100 г – горіхів
Какао або кукурудзяні пластівці для посипання
Насамперед потрібно подрібнити печиво до стану крихти. Це можна зробити за допомогою блендера або, помістивши печиво в пластиковий пакет, розім'яти його пляшкою, качалкою або іншим важким предметом.
Розтопіть вершкове масло на повільному вогні або в мікрохвильовці, стежачи, щоб не допустити його перегріву.
Змішайте подрібнене печиво з какао-порошком і згущеним молоком. Добре перемішайте отриману суміш.
Поступово вливайте розтоплене вершкове масло в суміш із печива і какао-порошку, акуратно перемішуючи, щоб вийшла однорідна маса.
Сформуйте з отриманої маси невеликі кульки, приблизно розміром з горіх. У кожну кульку можна додати по родзинці або горіху, щоб надати тістечку додаткового смаку і текстури.
Обваляйте кожну кульку в подрібнених горіхах або панірувальних кукурудзяних пластівцях, щоб надати тістечку зовнішній вигляд справжньої картоплі. Також можна посипати кульки какао-порошком.
Розмістіть готові тістечка на таці та залиште їх у холодильнику на кілька годин, щоб вони трохи застигли та набули більш насиченого смаку.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ