Простий рецепт торта «Ніжний пломбір»: гості оближуть тарілки і проситимуть рецепт
Готувати дуже просто
Уявити застілля на день народження чи будь-яке інше свято без торта – неможливо. Пропонуємо вам приготувати торт «Ніжний пломбір». Бісквітні коржі, просочені сиропом та перемащені кремом, просто танутимуть у роті.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 170 г – борошна;
- 120 г – цукру;
- 4 – великих яйця;
- 1,5 ч. л. – розпушувача.
Для просочування:
- 100 мл – води;
- 50 г – цукру;
- 2 ст. л. – лимонного соку.
Для крему:
- 130 г – вершкового масла;
- 120 г – цукру;
- 1 – яйце;
- 3 ст. л. – борошна;
- 1 ст. л. – ванільного цукру;
- 350 г – сметани.
Увімкніть духовку на 180 градусів і готуйте тісто на бісквіт.
Збийте яйця, щоб вийшла світла піна з дрібними бульбашками на поверхні.
Борошно змішайте з розпушувачем і просійте крізь сито. Акуратно потроху додавайте борошно в яєчну суміш, перемішуючи лопаткою зверху вниз. Це потрібно для того, щоб яйця не осіли.
На дно форми 18-20 см у діаметрі вистеліть пергамент, який змастіть вершковим маслом. Боки не змащуйте нічим.
Випікатися бісквіт має близько 35 хвилин. Дверцята духовки перші 15 хвилин не відчиняйте, бо осяде бісквіт. Краще цей час випікати лише на функції нижнього підігріву, а решту час пекти при режимі «низ-верх».
Перевірте готовність бісквіта дерев’яною паличкою і, якщо вона суха, лишіть бісквіт у духовці з відкритими дверцятами ще на 10 хвилин. Потім бажано дати охолонути бісквіту, перевернувши форму, так він точно не осяде.
Коли бісквіт повністю прохолоне, розріжте його на 3 коржі.
Для крему беріть сметану жирністю 25-30%. Вершкове масло дістаньте завчасно з холодильника, щоб трішки розм’якло. У мисочку вбийте яйце, додайте цукор із ваніллю. Розітріть вінчиком. Додайте сметану й ретельно перемішайте. Потроху всипте просіяне борошно.
Поставте миску на водяну баню й розігрівайте до загущення, не забуваючи при цьому весь час перемішувати. Зніміть крем із плити. Перекладіть у мисочку й накрийте харчовою плівкою, щоб вона прилягала до поверхні.
Вершкове масло збийте міксером, щоб вийшла пишна маса. У процесі збивання додавайте по ложці охолоджений сметанний крем. Крем-пломбір готовий.
Затягніть його плівкою та витримайте в холодильнику хоча б 1 годину.
Зберіть торт і дайте йому у холодильнику 5 годин.
Важливо! Щоб було легше готувати, дотримуйтеся хронології – поставте випікатися бісквіт. Поки він буде у духовці, займіться заварною частиною для крему. Потім все охолодіть, доробіть крем і зберіть торт.
Смачного!
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ