Скумбрія у духовці: риба виходить соковита і з гарною скоринкою
А головне — корисно
Скумбрія – це вид риби, який має низку переваг. Від ціни і до властивостей. А головне, готувати скумбрію дуже просто і у ній немає великої кількості кісток.
Приготуйте скумбрію у духовці і ви отримаєте рум’яну і дуже смачну страву.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 3 шт;
- Будь-який мед – 3 ст. л.;
- Соєвий соус – 3 ст. л.;
- Олія – 3 ст. л.;
- Часник – 3 зубчики;
- Лимон – 1 шт.;
- Зелень – 1 пучок
- Червона паприка – 1 ч. л.;
- Сіль та перець – на смак.
Скумбрію почистити, зробити ножем неглибокі надрізи, посолити, поперчити, полити олією і розтерти руками або пензликом.
Тонко нарізати часник та лимон. Вкладіть все це у черевце кожної рибини.
Деко застелити фольгою і поставити на нього грати з духовки. На решітку викласти нафаршировану скумбрію.
Запікати в режимі «духовка+верхній гриль» при температурі 170 градусів 15 хвилин.
Поки риба запікається, приготуйте соус. Для цього змішайте соєвий соус і мед.
Через 15 хвилин вийміть рибу, переверніть на інший бік і змастіть його соєво-медовим соусом. Знову поставте у духовку та запікайте ще 10 хвилин.
Готову скумбрію викласти на блюдо або одразу на порційну тарілку. І рясно змастити соєво-медовим соусом. Ось тепер скумбрія повністю готова і її можна подавати до столу.
Посипте рибу зеленню, солодкою або гострою паприкою і розкладіть скибочки лимона, соком з яких можна поливати вже оброблене на тарілці філе.
Рибка виходить дуже ароматна та смачна. Лимон, часник та зелень чудово доповнюють смак цієї ситної рибки.
Джерело: noviydoctor
Радіо Трек: НОВИНИ