Ідеальна скумбрія за 10 хвилин. Два варіанти приготування смачної рибки (РЕЦЕПТ)
Обидва рецепти підійдуть і для деяких інших видів риби
Ці страви – досить прості у приготуванні. Крім того, Вам не знадобиться купа дорогезних продуктів.
Рецепт №1
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.
- цибуля (велика) – 1 шт.
- сіль, перець, спеції – до смаку
- лавровий лист – 2-3 шт.
Цибулю ріжемо півкільцями і викладаємо на дно величезної сковороди, солимо й перчимо.
Рибу чистимо, миємо і нарізаємо на шматочки.
Акуратно розміщуємо їх на цибулі, так само солимо й перчимо, додаємо спеції на власний смак.
Доповнюємо все це лавровим листом і вливаємо воду, щоб вона покрила шматочки скумбрії приблизно наполовину.
Накриваємо кришкою і готуємо після закипання на середньому вогні 10 хв. Готову рибу посипаємо петрушкою і відразу подаємо на стіл.
Рецепт №2
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт. (середні)
- вода – 2 л
- цибуля (середня) – 1 шт.
- чорний перець – 1 ч.л.
- мелений коріандр – 1 ч.л.
- лавровий лист – 3 шт.
- лимонний сік
Рибу очищаємо, миємо і розділяємо навпіл. У каструлі (десь на 3 л) доводимо до кипіння воду, додаємо нарізану цибулю, сіль, мелений перець, мелений коріандр і лавровий лист.
Знову доводимо до кипіння. Викладаємо підготовлену скумбрію у каструлю, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 10 хв.
Доки готується риба, викладаємо на велику тарілку трохи цибулі. Щойно риба приготується, дістаємо її з каструлі і кладемо на цибулеву подушку, поливаємо лимонним соком, перчимо і додаємо петрушку.
До речі, за таким же принципом можна спокійно готувати минтай, тріску, горбушу чи судака.
Радіо Трек: НОВИНИ