Бабусина паска, яка завжди вдається і довго не черствіє
Покрокова інструкція
Час шукати рецепт, за яким пекти паску до Великодня. Пропонуємо вам спробувати спекти паску за вдалим рецептом. Він легкий і перевірений роками. Паска виходить смачна, волога і у міру солодка, водночас має повітряну структуру.
Рецепт на 10 пасок об’ємом, як банка 0,5 та по 250 г кожна, або 5 пасок об’ємом, як 1 л, банка та по 500 г кожна.
Інгредієнти:
- 1 кг – борошна
- 400 мл – теплого молока
- 10 – яєчних жовтків
- 100 г – дріжджів
- 200 г – масла
- 200 г – цукру
- 150 г – родзинок
- 50 г – ванільного цукру
- ½ ч. л. – солі
- цедра з 1 лимона
Готуємо опару. В тепле молоко додаємо дріжджі, 1 ст. л. цукру та 3 ст. л. борошна, залишаємо на 15 хв.
Тим часом готуємо тісто. Розтираємо яєчні жовтки з цукром, додаємо ванільний цукор та сіль, розмішуємо до однорідності. Вливаємо розтоплене масло, додаємо потерту цедру з 1 лимона, знову розмішуємо. Вливаємо опару, продовжуємо розмішувати. Всипаємо родзинки, порціями додаємо борошно, замішуємо тісто.
Набираємо тісто у форму, залишаємо на 1 годину, щоб підійшло та збільшилось в об’ємі вдвічі.
Змащуємо паску збитим яйцем та випікаємо в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах – 45 хв.
Докладніше – дивіться на відео.
Радіо Трек: НОВИНИ