Ради з питань розвитку духовності з’являться у школах на Рівненщині

Уже незабаром

Фото ілюстративне

У навчальних закладах області створять Ради з питань розвитку духовності. До них увійдуть представники закладів освіти, органів влади та громадських організацій.

Це передбачає Меморандум, який учора обласна адміністрація підписала з Уповноваженим Президента з прав дитини Миколою Кулебою та Міжнародним благодійним фондом «МИР» і Громадською спілкою «Покликані перемагати».

Документ передбачає також запровадження у школах предметів духовно-морально спрямування задля формування у молоді правильного світогляду. Саме такий підхід до виховання молодого покоління змінить суспільство на краще, впевнений Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба:

Коли людина дотримується саме біблійних принципів, це змінює суспільство і дає можливість жити щасливим життям. У той час, коли в Україні більше 60% шлюбів закінчуються розлученнями, коли сьогодні молодь при формуванні не отримує світоглядних духовних речей, які б дозволили у майбутньому твердо стояти на ногах і бути щасливим, у школі обов’язково мають бути духовні уроки. 

 

На Рівненщині є подібна практика і цей приклад ми хочемо поширити по всій країні.

На його думку, мотивувати школярів вивчати слово Боже нині повинна саме влада.

На фото (зліва направо): президент міжнародного благодійного фонду «МИР» Анатолій Хочай, голова РОДА Олексій Муляренко, Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, директор громадської спілки «Покликані перемагати» Сергій Скоропляс

З цим погодився і голова ОДА Олексій Муляренко. Він зауважив, що у половині освітніх закладів Рівненщини уже вивчають «Християнську етику» і подібну практику потрібно розширювати:

Рівненщина іде в авангарді духовного розвитку саме серед молоді. Слово Боже у рівненських школах вивчають вже 20 років. Великим досягненням є те, що 50% шкіл на сьогоднішній день мають цей предмет і на постійній основі вивчають Біблію. Це надзвичайно важливо і ми хотіли би цей приклад допомагати розповсюджувати і на інші території і цей Меморандум саме про це: про розвиток духовності і взаємодію саме у цьому напрямку.

При цьому, очільник краю наголосив, що предмети духовно-морального спрямування у школах вивчають виключно за згодою батьків.

Між тим, окремий пункт Меморандуму передбачає проведення щорічної учнівської олімпіади «Знавці Біблії», яка вже два роки поспіль проходить виключно на Рівненщині. Також школярів навчатимуть адекватно реагувати на виклики суспільного життя, а ще їм пояснюватимуть функції та роль громадських організацій.

Меморандум набрав чинності з дня підписання і діятиме до кінця 2030 року.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень