«Приховані» громадські обговорення викликали обурення людей, а люди - викликали поліцію

Адже не отримали чого хотіли

З поліцією та суперечками у Рівному відбулися громадські обговорення щодо нових тарифів на тепло. Їх планують встановити для «Рівнетеплоенерго».

Ціна за гігакалорію буде майже 1500 гривень, що на кілька сотень гривень вище, ніж у інших обласних центрах.

Нижча ціна буде навіть у столиці.

Громадські активісти Рівного вважають, що оприлюднених НКРЕКП недостатньо, аби роз’яснити громадськості таку вартість послуг.

Сьогодні рівненські тепловики разом із представником влаштували громадські обговорення в приміщенні аварійно-диспетчерської служби «Рівнетеплоенерго».

Щоправда в оголошенні вони вказали іншу адресу, а також відмовились відповідати на питання громадськості щодо тарифів, розповідає член Ради реформ Рівного Сергій Пінчук:  

Коли почали висловлювати всі ці претензії представнику НКРЕКП, то він взагалі заявив, що не уповноважений відповідати на питання, адже формат громадських обговорень не передбачає публічних дискусій.

 

Громадськість обурилася, що це за громадські обговорення, які неможливо знайти? Чому адреса вказана неправильно та взагалі немає предмету обговорень.

Через внесення завідома неправдивих даних до протоколу обговорень люди викликали поліцію.

Через складне розташування диспетчерської служби правоохоронці не змогли одразу потрапити на місце, кажуть активісти. Втім протокол патрульні згодом все ж склали.

Зазначимо, що в оголошенні про громадські обговорення була адреса Курчатова? 18 К, а аварійно-диспетчерська служба розташована на Курчатова 18 Л.

Обидві - не вказані у навігаторах і картах. Ось як за словами Сергія Пінчука треба діставатися офісу АДС на Курчатова? 18 Л: 

Треба, не доходячи до Курчатова, 18 А, звернути на вулицю «Тракторну (нинішня Драганчука, - ред.)», з вулиці тракторної поворот вліво між двома п’ятиповерховими житловими будинками, і там в дворику треба триматися правіше, щоб потрапити до цієї аварійно-диспетчерської служби. Лівіше дорога веде відразу до бані. Я сам коли в вперше шукав, то ледве не потрапив у баню , замість цих громадських обговорень. Це дуже складно знайти. І це взагалі інша адреса.

Мітка на карті позначає вищезгадані дві п'ятиповерхівки.

Активісти своєю чергою склали акт до НКРЕКП з проханням наступного разу провести слухання без порушень, в доступному місці та оприлюднити обґрунтування нових тарифів.

Самі тарифи можете побачити нижче: 

За даними НКРЕКП, тариф ТОВ «Рівнетеплоенерго» для населення має бути встановлено на рівні 1492,15 грн/Гкал з ПДВ. Із них паливна складова (вартість газу) 1062,24 грн/Гкал; решта витрат, крім паливної складової – 429,91 грн/Гкал.
Для прикладу, витрати крім паливної складової в тарифах, що мають встановити для інших підприємств, проект тарифу який розглядався в НКРЕКП одночасно з ТОВ «Рівнетеплоенерго»:
• КП «Криворіжтепломережа»: тариф – 1424,96 грн/Гкал, у тому числі: паливна складова – 1070,27 грн/Гкал; решта витрат, крім паливної складової – 354,69 грн/Гкал;
• Концерн «Міські теплові мережі» м.Запоріжжя: тариф – 1209,61 грн/Гкал, у тому числі: паливна складова – 1043,70 грн/Гкал, решта витрат, крім паливної складової – 165,91 грн/Гкал;
• ПАТ «Київенерго»: тариф – 1355,83 грн/Гкал, у тому числі: паливна складова – 1063,66 грн/Гкал; решта витрат, крім паливної складової – 292,18 грн/Гкал;
• ТОВ «Сумитеплоенерго»: тариф – 1366,89 грн/Гкал, у тому числі: паливна складова – 1013,87 грн/Гкал; решта витрат, крім паливної складової – 353,03 грн/Гкал;
• КП «Харківські теплові мережі»: тариф – 1238,88 грн/Гкал, у тому числі: паливна складова – 1038,11 грн/Гкал; решта витрат, крім паливної складової – 200,77 грн/Гкал;
• КП «Чернівцітеплокомуненерго»: тариф – 1201,29 грн/Гкал, у тому числі: паливна складова – 1012,48 грн/Гкал; решта витрат, крім паливної складової – 188,81 грн/Гкал.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень