Проти COVID-19 українцям можуть колоти ТРЕТЮ дозу вакцини

У МОЗ пояснили, чи буде таке

В Україні офіційно підтвердили чергові випадки зараження новим штамом коронавірусу «дельта», який є більш агресивним та смертоносним, ніж той, з яким ми мали справу раніше. Про це та багато про що іншого в ексклюзивному інтерв'ю Апострофу розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

- Ми дійсно розглядаємо можливість спалаху коронавірусної хвороби в осінньо-зимовому сезоні. Посилення карантину буде залежати від епідситуації.

 

 

Також до кінця літа ми плануємо зробити 10 млн щеплень проти COVID-19.

Проміжні результати репрезентативного національного дослідження показують, що принаймні 30% українців, не враховуючи вакцинованих людей, вже перехворіли на коронавірус. Це ті люди, які мають набутий після хвороби імунітет.

 

 

Ця когорта населення може бути менше уражена при виникненні спалаху «дельта» штаму, а тому ми розраховуємо, що і навантаження на нашу медичну систему буде меншим, ніж під час попередніх сезонних спалахів. Але ми готуємося і до найгірших сценаріїв.

Вчені ще вивчають тривалість імунітету від COVID-19 після вакцинації. «Бустерна, третя доза» може продовжити імунітет від коронавірусу, але поки невідомо, чи колотимуть її українцям, каже Ігор Кузін:

- Вивчення тривалості цього імунітету триває. Коли ми отримаємо хоча б попередні результати від країн, які почали використовувати бустерні дози, то зможемо виробити ту чи іншу стратегію ревакцинації.

При цьому він вказав, що ще немає чіткого розуміння про необхідність третьої дози від COVID-19.

Уряди деяких країн розглядають і вже на серйозному рівні приймають рішення про введення «бустерної дози» Це коли людина отримала дві дози стандартного щеплення і через пів року - рік отримує ще одну додаткову – посилюючу.

Це один зі сценаріїв ревакцинації. Інший сценарій - коли людина отримала базовий курс (два щеплення) і через рік повинна повторно отримати аналогічні два щеплення, - підкреслив санлікар.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень